OTKAZAN DOČEK NOVE GODINE NA GRADSKOM TRGU

Zbog prerane smrti mlade sugrađanke Teodore Sibinčić, Grad Prnjavor otkazuje za sutra zakazan organizovani doček Nove godine na gradskom trgu.

Gradonačelnik, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine Grada, Željko Simić upućuju duboko i iskreno saučešće porodici Sibinčić.

“U ovom tužnom trenutku ne postoji ni jedna riječ utjehe za preranu smrt Vašeg djeteta. Saosjećamo se sa Vašim bolom i tugom”, navodi se u telegramu saučešća.

PROSLAVA DJEČIJE NOVE GODINE SUTRA U CENTRU ZA KULTURU

Grad Prnjavor sutra, 30. decembra organizuje proslavu dječije Nove godine uz prigodan zabavni program i doček Djeda Mraza.
Program će početi u 11.00 časova u Centru za kulturu uz nastup dječijeg hora, polaznika vrtića i glumaca Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor.
Novogodišnja zabava na otvorenom za sve sugrađane biće organizovana u nedjelju, 31. decembra na gradskom trgu. Raznovrstan muzički program počeće oko 21.00 čas, a za nastup uživo angažovani su Slavoljub Petrović Cale i bend ” To je to”.
U povodu obilježavanja novogodišnjih praznika, Grad Prnjavor je podijelio 1.390 paketića osnovcima nižih razreda, polaznicima dječijih vrtića i štićenicima Dnevnog centra “Neven”.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 28.12.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 28.12.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodila su se tri narušavanja javnog reda i mira u Gradu Prnjavor.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 70 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Za danas nema najavljenih planskih isključenja struje. U toku je očitavanje potrošačkih brojila. Kompletan prostor Grada Prnjavor uredno je snabdjeven strujom.

 

www.prnjavorlive.info

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.12.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.12.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodila su se tri narušavanja javnog reda i mira u Gradu Prnjavor.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 41 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Za danas nema najavljenih planskih isključenja struje. U toku je očitavanje potrošačkih brojila. Kompletan prostor Grada Prnjavor uredno je snabdjeven strujom.

 

www.prnjavorlive.info

ISPLAĆENI PODSTICAJI ZA 389 POLjOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA

Grad Prnjavor isplatio je poljoprivredne podsticaje za 389 poljoprivredna proizvođača u ukupnom iznosu od 470.851 KM.

Na prijemu za poljoprivredne proizvođače, gradonačelnik Darko Tomaš je rekao da se nastavlja dobra praksa isplate podsticaja do kraja kalendarske godine, kao i da su podsticaji pojedinačno sve veći i veći, a ove godine za devet odsto u odnosu na plan.

I ove godine, kao posebna podrška mladim ljudima, isplaćeni su podsticaje inženjerima poljoprivrede starosti do 40 godina koji imaju zasnovanu poljoprivrednu proizvodnju na vlastitom gazdinstvu. Podsticaj za osam mladih inženjera isplaćen je u iznosu od po 2.181 KM.

Podsticaji se uvećavaju za 10 odsto iznosa osnovnog podsticaja, za gazdinstva koja vodi član domaćinstva starosti do 35 godina ili žena. Ovaj podsticaj isplaćen je za ukupno 76 korisnika.

Poljoprivredni proizvođači sa područja Prnjavora imaju i stalnu podršku Vlade Republike Srpske koja godišnje za ovu namjenu isplati oko 4 miliona KM.

NAGRAĐENI NAJBOLjI STUDENTI

Branka Ilić, Mariana Habijanec, Dijana Lukić, Mirko Milanović i Irena Vinčić dobitnici su studentske nagrade od po 5.000 KM koju dodjeljuje grad Prnjavor.

Prijem za najbolje studente sa područja ove lokalne zajednice upriličio je danas gradonačelnik Darko Tomaš.

Tomaš je istakao da grad javno promoviše najuspješnije pojedince jer upravo mladi na najbolji način, svojim znanjem, prezentuju lokalnu zajednicu.

“Nagrada je simboličan vid podrške njihovom radu i podstrek da sa dobrim rezultatima nastave i dalje. Danas smo nagradili petoro najboljih, ali podršku imaju i svi ostali studenti”, rekao je Tomaš.

Mariana Habijanec, student pete godine Medicinskog fakulteta u Banja Luci, kaže da je nagrada podrška kako u finansijskom smislu tako i motiv studentima da daju svoj maksimum.

“Medicina je teška i zahtjevna, ali se uz dobru organizaciju sve može postići. Drago mi je da su naši rezultati prepoznati i vrednovani u lokalnoj zajednici” , kaže Habijanec koja nakon studija planira ostati u Republici Srpskoj.

Student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu Mirko Milanović kaže da je gradska nagrada podstrek za dalji napredak.

“Finansijska,ali i moralna i duhovna podrška, pokazatelj da nismo sami tokom školovanja. Osim naših roditelja imamo podršku grada, a to je znak i motiv svim mladim ljudima da ulažu u svoje znanje” , rekao je Milanović novinarima.

Studentska nagrada kojom se u vrednuje kontinuitet u radu tokom srednje škole i studiranja u Prnjavoru je uveden u praksu 2017. godine.

SRNA T.S.

RADNO VRIJEME 2. JANUARA

Na zahtjev poslovnih subjekata, Gradonačelnik grada Prnjavor donio je zaključak da u utorak, 02. januara 2024. godine, u vremenskom periodu od 07.00 do 12.00 časova mogu da rade trgovinske i uslužne radnje.

Zaključak je donesen u skladu sa zakonskim odredbama, a radi ukazane potrebe za radom navedenih subjekata u cilju zadovoljenja osnovnih potreba građana tokom novogodišnjih praznika.

U SUBOTU DOČEK DJEČIJE NOVE GODINE

Grad Prnjavor u subotu, 30. decembra organizuje proslavu dječije Nove godine, uz Djeda Mraza, svečano odbrojavanje i zabavni program.

Program proslave počinje u 11.00 časova u Centru za kulturu. U programu će učestvovati dječiji hor, polaznici dječijih vrtića i glumci Dramske scene.

 

 

GRAD DARIVAO 77 BEBA SA PO 500 KM

Grad Prnjavor danas je sa po 500 KM darivao 77 novorođene djece.

Prijem je upriličen u Centru za kulturu za 75 porodica jer su u dvije rođeni blizanci.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš podsjetio je da je prošle godine rođeno 241 dijete, dok je u ovoj, zaključno sa petkom, 22. decembra rođeno 255 djece.

“U odnosu na prošlu godinu to je povećanje za 5,8 odsto što je podatak koji ohrabruje. Želja nam je da se ovaj trend nastavi” , istakao je Tomaš.

Milijana Knežević, majka dvoje djece od kojih je najmlađe rođeno prije dva mjeseca, kaže da je današnji prijem lijep gest i podrška svim roditeljima koji su odlučili da zasnuju porodicu i ostanu u ovom gradu.

Grad Prnjavor je u ovoj godini četiri puta organizovao prijem za roditelje koji su podnijeli zahtjev za naknadu povodom rođenja djeteta. Iz budžeta je za ovu namjenu isplaćeno 127.500 KM.

SRNA T.S.

DODJELA BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU PAKETA BUDžETSKE PODRŠKE EVROPSKE UNIJE ZA UBLAŽAVANjE POSLjEDICA ENERGETSKE KRIZE I PODSTICANjA ENERGETSKE TRANZICIJE

Odsjek za razvoj Gradske uprave Grada Prnjavor obavještava sve zainteresovane da je objavljen Javni konkurs za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u okviru Paketa budžetske podrške Evropske unije, za ublažavanje negativnih posljedica energetske krize i podsticanja energetske tranzicije u vidu bespovratne pomoći ranjivim domaćinstvima i privredi na Zapadnom Balkanu.

Na ova sredstva, u pripadajućem iznosu, Republika Srpska je ostvarila pravo usvajanjem Akcionog plana od strane Vijeća ministara BiH.

Prihvatljivi su projekti rekonstrukcije, renoviranja, smanjenja potrošnje energije, te projekti kojima se doprinosi povećanju korišćenja obnovljivih izvora energije, kao mjere energetske efikasnosti.

Sredstva su namijenjena ulaganju u realizaciju projekata iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, kao mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima, a koji se odnose na povećanja energetske efikasnosti u postojećim stambenim objektima u vlasništvu ili suvlasništvu – privatni stanovi i kuće kao i u mikro, malim i srednjim preduzećima.

Predmet prijave na ovaj konkurs ne mogu biti stambeni objekti koji su namijenjeni za dalju prodaju u periodu od najmanje 3 godine.

Prihvatljivi su projekti rekonstrukcije, renoviranja, smanjenja potrošnje energije, te projekti kojima se doprinosi povećanju korišćenja obnovljivih izvora energije, kao mjere energetske efikasnosti.

Detaljne informacije o projektu i prijavne obrasce možete pronaći OVDJE.