PROMOCIJA REZULTATA OMLADINSKE BANKE PRNjAVOR U 2023. GODINI

Omladinska banka Prnjavor u 2023. godini u saradnji sa Fondacijom “Mozaik” i Gradom Prnjavor podržala je dva mikrobiznisa i devet projekata mladih čija je ukupna vrijednost 29.000 KM.

Koordinator programa Omladinske banke BiH Helena Kreća koja je u Prnjavoru prisustvovala završnoj promociji podržanih projekata rekla je novinarima da su ponosni što iz godine u godinu imaju sve više zainteresovanih kandidata, a time i realizovanih projekata.

“Prnjavor je među 10 najuspješnijih lokalnih zajednica u BiH, a ima i najboljeg volontera Dajanu Bašić” , rekla je Kreća.

V.d načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Prnjavor Ljubiša Šikarac podsjetio je da su u saradnji sa Fondacijom “Mozaik” u protekle četiri godine realizovana 33 projekta u vrijednosti višoj od 92.000 KM.

“Danas je potpisan i Memorandum o saradnji na osnovu koga će biti povećana sredstva u 2024. godini i predviđeno finansiranje dva start – ap projekta vrijednosti po 5.000 KM za mlade starosti od 17 do 35 godina” , rekao je Šikarac novinarima.

Član Omladinske banke Prnjavor Ibrahim Grgić podsjetio je da je u ovoj godini realizovan projekat “Ljeto u parku” kojim su mlade sugrađane,a posebno srednjoškolce, nastojali da kroz brojne edukativne i zabavne aktivnosti i radionice podstaknu da slobodno vrijeme što više provode na otvorenom.

Jedan od projekata podržanih ovogodišnjim sredstvima Omladinske banke bio je i “Folkofilija” u realizaciji Gradskog kulturno – umjetničkog društva “Pronija” Prnjavor. Učenik prnjavorske Gimanzije David Prgonjić kao jedan od učesnika ovog projekta pojasnio je da su zahvaljujući dobijenim sredstvima boravili 10 dana na međunarodnom festivalu folklora u Portugalu.

“Cilj projekta je da nastupom u drugim državama promovišemo našu kulturu, tradiciju i običaje” , rekao je Prgonjić i dodao da su u Portugalu imali osam nastupa.

Omladinska banka BiH u ovoj godini u 50 partnerskih zajednica podržala je 580 projekata, a zahvaljujući njihovim sredstvima registrovano je i 60 mikrobiznisa.

Srna T.S.

TELEGRAM SAUČEŠĆA PORODICI GAJIĆ

Gradonačelnik Darko Tomaš i predsjednik Skupštine Grada, Željko Simić uputili su telegram saučešća porodici preminulog sugrađanina, Dragana Gajića – Ricka.

„Izražavamo najdublje saosjećanje sa tugom kroz koju porodica Gajić prolazi u ovom trenutku nenadoknadivog gubitka. Dragan Gajić je ostavio dubok trag u sportskom i privrednom životu našeg grada. “, navodi se u telegramu saučešća.

Dragan Gajić je rođen u Prnjavoru 1964. godine. Bio je osnivač Kik boks saveza Republike Srpske i osnivač Kik boks kluba Prnjavor, kao i organizator Internacionalnog Kik boks Kupa u Prnjavoru i mnogih drugih takmičenja.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 29.11.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 29.11.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Gradu Prnjavor, ulica Motajičkog bataljona, pri čemu je pričinjena materijalna šteta na vozilima, na sreću bez povrijeđenih lica.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 37 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Zbog ugradnje vodomera na daljinsko očitavanje u stambenim zgradama, bez vode će biti korisnici u ulici Veljka Milankovića u periodu od 10.00 do 12.00 časova.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: U toku je očitavanje brojila. Nema najavljenih planskih isključenja struje.

 

www.prnjavorlive.info

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU BUDžETA GRADA PRNjAVOR ZA 2024. GODINU

Na osnovu člana 84. Statuta Grada Prnjavor („Službeni glasnik Grada Prnjavor“, broj 11/23), člana 206. Poslovnika o radu Skupštine Grada Prnjavor („Službeni glasnik Grada Prnjavor“, broj 17/23), i Zaključka Skupštine Grada Prnjavor br: 01-022-154/23 od 17.11.2023. godine, gradonačelnik Grada Prnjavor upućuje

JAVNI POZIV

ZA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU BUDžETA

 GRADA PRNjAVOR ZA 2024. GODINU

Pozivamo sve budžetske korisnike, predstavnike savjeta mjesnih zajednica, javnih preduzeća i ustanova, udruženja građana i sve zainteresovane građane Grada Prnjavor, da uzmu aktivno učešće u javnoj raspravi o Nacrtu budžeta Grada Prnjavor za 2024. godinu, koja će biti održana:

U Prnjavoru, dana 01.12.2023. godine (petak) sa početkom u 19 h u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu.

Zainteresovani građani uvid u dokument mogu izvršiti na zvaničnoj stranici Grad Prnjavor www.gradprnjavor.com ili neposredno u Šalter sali i mjesnim kancelarijama Gradske uprave, kao i u Odjeljenju za finansije (kancelarija br. 19 u vremenu od 07 – 15h) svakim radnim danom, počev od 27.11.2023. godine do 01.12.2023. godine.

Sve primjedbe, prijedloge i sugestije građani mogu dostaviti putem e-mail-a [email protected] do dana održavanja javne rasprave ili na javnoj raspravi. Zainteresovanim građanima omogućeno je i on-line učešće na javnoj raspravi putem elektronske platforme „ECITIZEN“ registracijom na sledećem linku: https://ecitizen.ba/prnjavor/home. Aplikacija je dostupna i za mobilne uređaje putem Google Play i App Store.

BUDžET ZA GRAĐANE za 2024. godinu 

TABELARNI PRIKAZ Nacrta budžeta grada Prnjavor za 2024. godinu 

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.11.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.11.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na Magistralnom putu, pri čemu je pričinjena materijalna šteta na vozilima, na sreću bez povrijeđenih lica.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa dogodile su se tri intervencije i to jedna gašenje požara na sušnici u naseljenom mjestu Vijačani i dvije tehničke intervencije na putničkim automobilima.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 78 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: U toku je očitavanje brojila. Nema najavljenih planskih isključenja struje.

 

www.prnjavorlive.info

POTPISAN SPORAZUM O INTERSEKTORSKOJ SARADNjI NA UNAPREĐENjU PRUŽANjA USLUGA SESTRINSTVA U ZAJEDNICI

Gradonačelnik Darko Tomaš i rukovodstvo ustanova, Dom zdravlja Prnjavor i Centar za socijalni rad Prnjavor potpisali su danas Sporazum o intersektorskoj saradnji na unapređenju pružanja usluga sestrinstva u zajednici sa posebnim osvrtom na socijalno isključene kategorije stanovništva.

“Prnjavor je već četiri godine u ovom projektu i sestrinstvo u zajednici se intenzivno ostvaruje i sada, prije svega kroz kućne posjete timova porodične medicine. Uključivanjem svih partnera lokalne zajednice, kapaciteti i operativnost pružanja ove vrste usluga biće na jednom višem, sistemskom nivou”, rekao je Tomaš.

Gradonačelnik Tomaš se zahvalio Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, Fondaciji Fami i Švicarskoj Vladi koji su partneri Prnjavoru na ovom projektu.

Isti sporazum danas su potpisali i gradovi Doboj i Derventa, te opština Teslić.

25. NOVEMBAR, MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA

Povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Odbor jednakih mogućnostu izdao je saopštenje u kome se navodi, da bilo koji oblik nasilja nije prihvatljivo ponašanje i da ne treba postojati ni nula tolerancije na sve oblike rodnog nasilja.

Nasilje nad ženama predstavlja najekstremniji oblik kršenja ljudskih prava (prava na život, prava na privatnost i porodični život, prava na zaštitu dostojanstva, prava na slobodu izražavanja …) i bitno je, i neophodno, konstantno ukazivati na problem nasilja nad ženama i zajednički stvarati društveno i institucionalno okruženje koje ne toleriše nasilje.

Iz Odbora jednakih mogućnosti najavljuju da će u narednom periodu u saradnji sa relevantnim institucijama organizovati aktivnosti u cilju ukazivanja javnosti na problematiku porodičnog nasilja, nasilja nad ženama, ali i vršnjačkog nasilja.

Odbor jednakih mogućnosti je radno tijelo Skupštine Grada Prnjavor koje razmatra pitanja iz nadležnosti skupštine, a koja se odnose na ravnopravnost polova, društveni položaj žena, rad i zaštitu na radu, dječiju zaštitu, nasilje nad ženama i slično.

25. novembar predstavlja ujedno i početak globalne kampanje „16 dana aktivizma u borbi protiv rodnog nasilja“ koja se završava 10. decembra, Međunarodnim danom ljudskih prava. Kampanja ima za cilj podizanje svijesti javnosti i preduzimanje aktivnosti na suzbijanju nasilja u porodici i nasilja nad ženama.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 24.11.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 24.11.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 60 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog radova na niskonaponskoj mreži za danas su najavljena planska isključenja struje i to:

  • 11.00 – 13.00 Šarinci 3,
  • 09.00 – 12.00 Dušanić Brdo,
  • 12.00 – 13.00 Donji grabik, Radulović i
  • 08.30 – 11.30 Podradunjevac Vujića naselje.

 

www.prnjavorlive.info

SERVISNE INFORMACIJE ZA 23.11.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 23.11.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 55 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog radova na niskonaponskoj mreži za danas su najavljena planska isključenja struje i to:

  • 08.30 – 14.30 Donji Vijačani i Šarinci, trafo Jankovići,
  • 09.00 – 10.00 dio ulice Vlade Vinčića i
  • 11.00 – 13.00 Jasici.

 

www.prnjavorlive.info