U Prnjavoru su danas završeni radovi na asfaltiranju ulice koja spaja magistralni put sa Boleslavečkom ulicom čime je ovo gradsko naselje postalo u potpunosti funkcionalno.

Potrebna sredstva za asfaltiranje u iznosu od 377.500 KM obezbijedile su republičke institucije, prije svih Vlada Republike Srpske, dok je opština Prnjavor cjelokupan infrastrukturni projekat uređenja naselja subvencionisala sa 600.000 KM.

Načelnik opštine Darko Tomaš koji je prisustvovao završetku radova pojasnio je u izjavi novinarima da je investitor izgradnje dva objekta pored kojih prolazi ova ulica u opštinski budžet za uređenje gradskog građevinskog zemljišta uplatio oko 212.000 KM, a opština je imala ukupne troškove za gradnju infrastrukture zajedno sa izuzimanjem zemljišta u iznosu od 967.000 KM.

„U istom dijelu naselja regulacionim planom predviđena je izgradnja još dva objekta površine oko 6.500 kvadratnih metara, a opština je ovom subvencijom praktično pojeftinila cijenu kvadrata svima koji su kupovali stanove“, pojasnio je Tomaš.

On je izrazio uvjerenje da će se na sličan način nastaviti izgrađivati i drugi dijelovi opštine i pojasnio da je za narednu godinu u planu asfalitiranje Boleslavečke ulice.

Stanar jedne od zgrada Sreto Legenović zahvalio se opštini na pomoći da se riješi problem sa kojima su se duže vrijeme suočavali, od prašine u ljetnim mjesecima do blatnjavog puta nakon padavina. On kaže da bi se imajući u vidu položaj ulice i veliku frekventnost, a zbog bezbjednosti stanara, posebno djece, trebali još postaviti „ležeći policajci“.

SRNA T.S.