U Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u toku ljetnog raspusta biće urađeno centralno grijanje, spoljašnja termoizolacija škole, te zamijenjena stolarija, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i dodao da se navede aktivnosti realizuju uz finansijsku pomoć Vlade Srbije i Republike Srpske, u iznosu od 100.000 KM. „Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 160.000 KM, tako da ćemo razliku sredstava obezbijediti iz budžeta Opštine. Na početku mandata opredijelili smo se, da popravimo uslove na školskoj infrastrukturi u osnovnim školama.“, rekao je Tomaš.

On je danas sa preduzećem „“Energotehnika“ iz Doboja potpisao ugovor o zamjeni centralnog grijanja sa kotlovnicom, te ugovor o izvođenju radova na spoljašnjoj termoizolaciji sa ZR „STIL-GIPS“ iz Prnjavora. „Danas smo potpisali dva ugovora, dok ćemo ugovor o zamjeni stolarije potpisati za nekih 15 dana.“, rekao je Tomaš.

Direktor preduzeća „Energotehnika“ Doboj, Perica Gojko rekao je, da će radovi početi po završetku školske godine, te da će isti biti izvedeni u roku od 30 dana. On je naglasio, da se radi o grijanju na čvrsto gorivo, jer je to gorivo najekonomičnije za školske objekte. Slaviša Vinčić, vlasnik ZR „STIL-GIPS“, rekao je da će radovi biti izvedeni u julu mjesecu u skladu sa propisima i po najvišim standardima. Direktor ove škole, Milan Vranić zahvalio se Vladi Srbije i Republike Srpske, te Opštini Prnjavor na doniranim sredstvima. „Ovo je veliki projekat za našu školu. Završetkom ovih radova, učenici i nastavnici dobiće toplije učionice i ljepši školski objekat, zbog čega će biti i prijatnija atmosfera za rad“, rekao je Vranić.