Udruženje ratnih vojnih invalida i Opština Prnjavor organizovali su danas podjelu jednokratne novčane pomoći za kupovinu knjiga djeci ratnih vojnih invalida sa područja opštine Prnjavor. Novčana sredstva dobilo je 60 učenika, a predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida, Dragan Vrhovac naglasio je, da ovu aktivnost organizuju redovno pred početak školske godine.

„Svake godine u saradnji sa Opštinom Prnjavor obezbjedimo knjige za manjih broj djece ratnih vojnih invalida. Budući da nemamo dovoljno sredstava da obezbjedimo novčanu pomoć za svu djecu, nastojimo da svake godine obuhvatimo druge korisnike. Želja nam je, da nekih narednih godina ovim projektom bude obuhvaćeno što više djece, bar na neki minimalni iznos.“, rekao je Vrhovac. On je rekao, da ovo nisu jedine aktivnosti Udruženja RVI i da će u septembru mjesecu pet ratnih vojnih invalida otići na banjsku rehabilitaciju. “Finansiraćemo odlazak pet naših članova na banjsku rehabilitaciju na period od deset dana. Dogovorili smo, da se oni pridruže korisnicima koji će u septembru mjesecu ići na banjsku rehabilitaciju po programu Vlade Republike Srpske. Smatramo da će im to biti od velike zdravstvene pomoći.“, rekao je Vrhovac.

Podjeli vaučera, prisustvovovali su načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić. Načelnik Tomaš zahvalio se ovom udruženju na aktivnostima koje provode iz vlastitih sredstava uz malu finansijsku pomoć Opštine.

 

 

“Stojimo na raspolaganju Udruženju RVI za njihove aktivnosti, jer oni sva sredstva koja dobiju od Opštine upotrebe za pomoć krajnjim korisnicima.“, rekao je Tomaš. Ratni vojnih invalid prve kategorije, Petar Stanojević zahvalio se Udruženju RVI i Opštini Prnjavor na jednokratnoj novčanoj pomoći, dodavši da je ovo značajna pomoć za roditelje.