Institucijama i pokroviteljima Međunarodne ulične trke u Prnjavoru, koja se povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor tradicionalno održava u martu već 20 godina, danas su uručeni sertifikati Evropske atletske federacije „ Tri zlatne zvjedice“.

Predsjednik Atletskog kluba „ Prnjavor“ Željko Petrović sertifikate je uručio načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, pomoćniku za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Draganu Jaćimoviću, generalnom sponzoru trke preduzeću “Komerc-mali“, Domu zdravlja, čiji su doktori za vrijeme trke raspoređeni kod staze u slučaju potrebe da se zbog povreda ukaže pomoć takmičarima i Policijskoj stanici u Prnjavoru koja je zadužena za obezbjeđenje staze.

„Zadovoljstvo mi je da smo za 20. jubilarnu trku uspjeli da potvrdimo standard od „Tri zlatne zvjedice“ evropske atletike i da smo zadržali svoj status u Evropskom atletskom kalendaru. Hvala načelniku opštine gospodinu Darku Tomašu što nas podržava svih ovih godina , kao i gospodinu Jaćimoviću, kao predstavniku Ministarstva za porodicu omladinu i sport, što su u Vladi Republike Srpske prepoznali značaj naše manifestacije, koja je ujedno proglašena i manifestacijom od značaja za Republiku Srpsku. Ovime, dodatno potvrđujemo naš napredak“, istakao je predsjednik Atletskog
kluba „ Prnjavor“ Željko Petrović.

„Zadovoljstvo mi je biti u Prnjavoru, izuzetnom sportskom gradu. Ove godine 20 trka po redu i čestitamo Atletskom klubu Prnjavor na zadržavanju statusa treće zvjedice.
Ministarstvo porodice omladine i sporta će i u narednom periodu pomagati Međunarodnu trku, te se nadamo da će zu narednom periodu doći i peta zvjezdica.

Načelnik opštine Darko Tomaš izrazio je zahvalnost Atletskom kulbu „ Prnjavor“ na do sada uvijek uspješnoj organizaciji ove velike sportske manifestacije. „Trud koji su ulagali iz Atletskog kluba zadnjih 18. godina, rezultirao je dodjelom statusa „Tri zlatne zvjezdice“. Odlična organizacija trke prošle godine, rezultirala je da se i ove godine, kada se održava jubilarna 20. Međunarodna ulična trka, potvrdi taj status, čime se potvrđuje njen kvalitet i značaj“, istakao je načelnik opštine. Načelnik Tomaš se zahvalio Ministarstvu porodice omladine i sporta, i pomoćniku Jaćimoviću koji su Prnjavor prepoznali kao sportski grad i sredinu gdje atletika zaista živi.  i istakao da uz pomoć nadležnog Ministarstva i Vlade Republike Srpske organizacija atletske trke predstavlja stepenicu više ove godine. Dvadeseta jubilarna Međunarodna ulična trka „Prnjavor 2019“ u organizaciji
Atletskog kluba „Prnjavor“, biće održana 29.marta.