Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš upriličio je sastanak sa najboljim studentima na području lokalne zajednice te im je uručio ovogodišnju studentsku nagradu opštine Prnjavor. Ove godine studentsku nagradu od po 5.000 KM dobilo je ukupno pet studenata i to Svjetlana Topić, Slađana Savković, Marina Nikolić, Stefan Stakić i Slaven Petković, a na nagradnom putovanju pridružiće im se i Nevena Đukić i Jelena Pakuševski.

„Opština Prnjavor je jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja studente nagrađuje ovim vidom nagrade. Zadovoljstvo mi je što smo danas imali priliku da ispromovišemo rad svih sedam mladih ljudi. Ono što je nama veoma važno jeste da se, prije svega, istaknu i pohvale njihovi rezultati, da ih okupimo na jednom mjestu, upriličimo druženje kroz turističko putovanje“ kazao je gospodin Tomaš te istakao da se kod rangiranja ne uzima samo trenutni rezultat na faktultetu, nego postignuti kontinuitet tokom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi.

„Velika mi je čast što sam danas primila nagradu za najboljeg studenta opštine Prnjavor. S obzirom da sam nedavno diplomirala, ova nagrada je došla kao kruna za sav taj trud i rad u prethodne četiri godine“, rekla Marina Nikolić, student Biohemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, Stefan Stakić kaže da je lijepo kada se prepoznaju i vrednuju uloženi trud i rad studenata, te da su da su nagrade kakve je uvela opština Prnjavor odličan podsticaj studentima da rade i ulažu u svoje obrazovanje.