Gradonačelnik Darko Tomaš uručio je danas učenicima generacije i dobitnicima “Vukovih diploma” po gram zlata, kao nagradu za njihov izvanredan uspjeh.

Uručene su ukupno 24 nagrade, za 23 učenika u osnovnim i srednjim školama na području grada Prnjavor, a gradonačelnik Tomaš je pojasnio, da je Jovana Slijepčević istovremeno učenik generacije u dvije škole, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Donji Vijačani i u Muzičkoj školi „Konstantin Babić“ Prnjavor.

“Učenicima želim mnogo sreće i uspjeha i da nastave postizati odlične rezultate, onako kako su to činili u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanje. Uvjeren sam da su oni najbolji dio naše zajednice”, ističe Tomaš.

On je zahvalio i profesorima i nastavnicima što su na pravi način usmjeravali svoje učenike i doprinijeli njihovim izvanrednim rezultatima.

Stefan Drljić, učenik generacije u Centru srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor kaže da planira upisati matematiku i informatiku, jer mu je matematika bila najizazovnija do sada, i uz rad i trud je matematiku zavolio.

Ovo je sedma godina kako Grad Prnjavor nagrađuje učenike generacije i „Vukovce“, a do sada je ukupno nagrađeno 140 učenika osnovnih i srednjih škola.