Načelnik opštine, Darko Tomaš upriličio je danas prijem za ekipu Rukometnog kluba “Sloga“ Prnjavor koja će u predstojećoj sezoni 2022/23 igrati u Prvoj ligi Republike Srpske.

Tomaš je igračima i rukovodstvu čestitao jubilej od 50 godina postojanja kluba i istakao da je čast za opštinu što su nakon 22 godine ponovo stekli status prvoligaša.

„Njihov predani rad u poslednjih nekoliko godina smo svi prepoznali, omasovili su klub i sve čestitke što mlade ljude usmjeravaju na pravi put zbog čega će uvijek imati našu podršku“, rekao je Tomaš.

Trener RK „Sloga“ Prnjavor, Uglješa Glamočić kaže da je Prva liga izuzetno zahtjevna, ali da će ekipa koju predvodi svojim rezultatima nastojati u najboljem svjetlu predstaviti opštinu iz koje dolaze.

„Cilj u prvoj sezoni je opstanak u Prvoj ligi za šta mislim da neće biti problema. Prvu utakmicu igramo u nedjelju, 18. septembra na domaćem terenu protiv Bijeljine, borićemo se da pobijedimo“, rekao je Glamočić i uputio poziv sugrađanima da dođu pogledati dobru rukometnu utakmicu.

Prijemu je prisustvovao i mladi prvotimac RK „Sloga“ Ognjen Kovjanić koji je rekao da je ulazak u Prvu ligu dodatni motiv igračima da se pokažu u što boljem svjetlu, da pokažu rezultate dugotrajnog i napornog rada i truda, svoje znanje, ali i kakav potencijal ima Prnjavor.

Istaknuti član ovog kluba Mile Šljivić kaže da posebno raduje činjenica što u Prvu ligu ulaze upravo u godini kada se proslavlja 50 godina rukometa u Prnjavoru.

 „Iskoristili smo priliku koja nam se ukazala odustajanjem šamipona Druge lige RK „Čelinac“  i izborili smo plasman u viši rang takmičenja“, kaže Šljivić.

On je naglasio i veliki značaj podrške koju opština Prnjavor pruža klubu, posebno u vrijeme kada je teško pronaći velike sponzore.

Utakmica između RK „Sloga“ Prnjavor i RK „Bijeljina“ igra se u nedjelju, 18. septembra u Sportskoj dvorani „Sloga“ Prnjavor sa početkom u 18.30 časova.

Srna T.S.