U svim osnovnim i srednjim školama u Prnjavoru počela je nastava u novoj školskoj godini.

Grad Prnjavor drugu godinu zaredom obezbijedio je besplatne udžbenike za sve učenike od petog do devetog razreda sa područja ove lokalne zajednice, dok je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo besplatne udžbenike od prvog do četvrtog razreda.

Gradonačelnik Darko Tomaš posjetio je Osnovnu školu „Nikola Tesla“ u Prnjavoru gdje je uručio prigodne poklone za 79 prvačića.

„Svake godine naše prvačiće nagradimo simboličnim paketićima, a za ovu školsku godinu smo obezbijedili ukupno 270 ovakvih paketića. U odnosu na prošlu godinu to je povećanje za 37, pokazatelj koji nas raduje“ , rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

On je podsjetio da je Grad ove godine nabavio i 1. 120 kompleta udžbenika za učenike od petog do devetog razreda za šta je iz budžeta izdvojeno 242.500 KM.

Direktor OŠ „Nikola Tesla“ Milan Vranić rekao je u izjavi novinarima da se nastava odvija nesmetano u centralnoj školi u Prnjavoru i područnim školama u Galjipovcima, Mravici i Grabik Ilovi.

„Imamo zastupljen stručan nastavni kadar, a u skladu sa povećanim mjerama bezbjednosti učenika ispred škole će biti obezbijeđeno stalno prisustvo policajca“ , rekao je Vranić.

OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor pohađa ukupno 796 učenika od prvog do devetog razreda.

Srna T.S.