Djeca sa poteškoćama u razvoju iz Dnevnog centra „Neven“ Prnjavor i mališani iz Dječijih vrtića „Naša radost“ i „Pčelica“ danas su u Ulici Vuka Karadžića zasadili 25 sadnica lipe koje je obazbijedila Šumska uprava Prnjavor i na taj način obilježili Svjetski dan šuma.

Sadnji je prethodila zajednička šetnja ulicama grada čime je obilježen i Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Asistent u Dnevnom centru „Neven“ Boško Bjelonić naveo je podatak da su na području opštine Prnjavor registrovana četiri maloljetna lica sa Daunovim sindromom.

On kaže da im druženje sa ostalom djecom predstavlja nešto posebno i pričinjava veliko zadovoljstvo.

Rukovodilac Šumske uprave Prnjavor Duško Miodanić kaže da je današnja sadnja drveća prilika da se djeci ukaže potrebna pažnja, ali i da se od najranijeg djetinjstva uče o važnosti očuvanja šumskih resursa i životne sredine.

On je dodao da Šumska uprava Prnjavor svake godine posadi u prosjeku oko 25.000 novih sadnica drveća.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je učestvovao u šetnji i prisustvovao sadnji drveća, pohvalio je aktivnosti u koje su uključeni najmlađi stanovnici Prnjavora.

„Jedna lijepa aktivnost koja bi se trebala nastaviti i ubuduće. Istovremeno na ovaj način želimo poručiti porodicama djece sa poteškoćama u razvoju da nisu sami i da mogu računati na pomoć lokalne zajednice“ , rekao je Tomaš.
(SRNA/T.S.)