U Palačkovcima, na mjestu gdje se rijeka Vijaka uliva u Ukrinu, u narednom periodu biće postavljen most koji će omogućiti lokalnom stanovništvu nesmetan prilaz imanjima. Obzirom da se sa druge strane rijeke Ukrine nalazi veliki broj obradivih površina, pristup im je zbog obilnijih kiša često bio onemogućen.

“Opština je izdvojila 10.000 KM za ovaj most, a firma “Granit” je obezbijedila 40 kubika betona, tako da će uz aktivnosti firme iz Srpca, koja je angažovala “Cimont” kao podizvođača radova, radovi biti završeni za petnaestak dana” kazao je načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić tokom današnje posjete Palačkovcima.

Firma “Gradprom” iz Srpca potpisala je prošle godine sa opštinom Prnjavor ugovor za izvođenje betonske konstrukcije pontonskog mosta u Palačkovcima, ali vremenski uslovi nisu dozvolili izvođenje radova. “Sada je prava prilika da se radovi nastave i završe” kazao je vlasnik “Cimonta” iz Prnjavora Nedeljko Spasojević, inače suizvođač firme “Gradproma” iz Srpca.

Predsjednik savjeta MZ Palačkovci, Dragan Milanković istakao je da je inicijativa za izgradnju mosta u ovom dijelu opštine pokrenuta prošle godine, jer most predstavlja veliki značaj za četrdesetak domaćinstava ove mjesne zajednice.

“Problem sa drvenim mostom koji je ranije postojao bio je evidentan i poplave su ga odnijele, pa smo uputili inicijativu da se pontonski most koji smo dobili od Civilne zaštite poslije poplava iskoristi i izgradi kvalitetan prelaz preko ušća Ukrine i Vijake”, kazao je Milanković i izrazio zahvalnost načelniku Gatariću koji je imao razumijevanja i inašao sredstva da se most izgradi.

prnjavorlive.info