Deveta „Konferencija beba“ biće održana u nedjelju, 2. jula u parku kod Centra za kulturu. Cilj i ovogodišnje konferencije jeste promocija zdravog roditeljstva i porodičnih vrijednosti, kao i povećanje nataliteta u Republici Srpskoj. Program počinje u 18:30 časova kada će roditelji moći registrovati bebe rođene u periodu od 10. jula 2016. godine do 1. jula 2017. godine, a prilikom registracije potrebno je pokazati na uvid rodni list ili neki drugi dokaz o starosti bebe.

U 19:00 časova planirano je obraćanje organizatora, kao i zabavni dio programa u kome će učestvovati polaznici dječijih vrtića, te Tode Nikoletić srpski pisac i Branimir Rosić, muzičar i stvaralac za djecu. U takmičarskom dijelu programa, takmičiće se tate u presvlačenju pelena i bebe u puzanju, a za učešće u takmičenju presvlačenja beba potrebno je obezbjediti dječija kolica. Poklone za pobjednike takmičenja obezbjedili su prijatelji „Konferencije beba“, Kompanija „Leburić komerc“ i „Bebi šop Savić“.

Na samom kraju manifestacije biće izabrano tročlano predsjedništvo koje čini najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara. Novčane nagrade za najbebe obezbjedio je načelnik opštine Prnjavor. U slučaju loših vremenskih uslova, manifestacija će biti održana u Centru za kulturu. Devetu „Konferenciju beba“ organizuje Opština uprava opštine Prnjavor u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.