Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš ukazao je juče na pres konferenciji na kašnjenje plata zaposlenima u Domu zdravlja, a razlog tome je, kako je naveo, nezakonita smjena starog i imenovanje vršioca dužnosti novog direktora.

“Ispostavilo se da je sve što sam govorio prije mjesec i po dana tačno i da će, prije svega, zbog ličnog interesa i bahatosti SDS-a, /predsjednika Skupštine opštine/ Mirka Bukvića i /predsjednika Kluba odbornika SDS-a/ Milana Petrovića radnicima Doma zdravlja kasniti plate”, rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

On je dodao kako ima informaciju da je u petak, 13. avgusta, stiglo rješenje Suda da je prijava o promjeni lica ovlaštenog za zastupanje odbačena.

Kako je pojasnio, Fond zdravstvenog osiguranja je na vrijeme prebacio tranšu, ali budući da nije na zakonit način sprovedeno razrješenje starog i imenovanje novog direktora posljedica je da Sud ne može upisati novo ovlašteno lice za zastupanje.

Takođe, dodao je Tomaš, da bi banka doznačila sredstva za plate, treba iz Suda dostaviti rješenje o promjeni ovlaštenog lica, promijeniti karton deponovanih potpisa i dobiti nove kodove za sistem elektronskog bankarstva na ime novog direktora.

Tomaš je apelovao da nova skupštinsku većinu hitno riješi situaciju u Domu zdravlja i novonastali problem.

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja nedavno je na sjednici Skupštine opštine imenovan Bojan Subotić umjesto Svjetlane Malić.

Tomaš je osudio i smjenu dosadašnjeg direktora prnjavorske Gimnazije Ljubinke Stanić za koju je rekao da je odgovorno i profesionalno u svom mandatu obavljala tu funkciju.

SRNA, T.S.