Član Tekvondo kluba “Prnjavor” Bojan Malešević proglašen je večeras za najboljeg sportistu opštine Prnjavor u 2016. godini. Malešević je u prošloj godini na prvenstvima u Republici Srpskoj i BiH osvojio ukupno 18 medalja, od čega sedam zlatnih, tri srebrne i osam bronzanih. “Kao poseban uspjeh izdvojio bih prvo mjesto na prvenstvu BiH u Sarajevu u apsolutnoj kategoriji u borbama i isti rezultat na prevenstvu Republike Srpske”, rekao je Malešević novinarima.

On je najavio nove nastupe na nekoliko turnira u aprilu, kao i krajem maja na turniru A klase “BH open” u Zvorniku. Za najbolju seniorku u prošloj godini proglašena je Jovana Njegovan iz Tekvondo kluba “Prnjavor”. Tekvondo klub “Prnjavor” dobio je nagradu kao najbolji sportski kolektiv, a njegov trener Branislav Njegovan proglašen je za najuspješnijeg u 2016. godini. Njegovan je rekao da su dobri rezultati u prošloj godini, kao i veliki broj nagrada na večerašnjoj manifestaciji pokazatelj da klub u kontinuitetu ima ozbiljan rad. “Priznanje za najbolji klub imponuje, ali znači i obavezu, jer smo već drugu godinu najbolji sportski kolektiv u opštini. Zato nastavljamo sa daljim radom i takmičenjima. Već 9. aprila nas očekuje nastup u sve tri starosne kategorije na prvenstvu Republike Srpske u Doboju”, kaže Njegovan. U konkurenciji 18 mladih i perspektivnih sportista, za najbolju je proglašena Elda Mešić iz Tekvondo kluba “Prnjavor”. Na večerašnjoj manifestaciji, Rukometnom klubu “Sloga” uručena je jubilarna nagrada za 45 godina postojanja, Goranu Božiću iz Karate kluba “Ipon” nagrada za minuli rad u sportu, Miroslavu Popadiću iz Šahovskog kluba “Pošk” Potočani za najboljeg sportskog radnika, a za najuspješnije u kategoriji lica sa invaliditetom proglašeni su Sretko Krnečni i Branka Trivalić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da sportisti iz Prnjavora, prije svega u pojedinačnim kategorijama, ostvaruju zapažene rezultate i na lokalnim i na međunarodnim takmičenjima. “Imamo problem sa kolektivnim sportovima. Iako se u nekima radi dobro, sigurno da lokalna vlast neće dozvoliti podjelu između pojedinih sportskih klubova, kakav je slučaj sa dva atletska ili košarkaška kluba. Naš imperativ je da ih ujedinimo, ali i da svake godine finansijski pomognemo jedan kolektivni sport da se vrati na stare staze uspjeha”, rekao je Tomaš.

On je podsjetio da je za sport u budžetu opštine za ovu godinu predviđeno oko 180.000 KM. Organizator manifestacije “Izbor sportiste godine” je opštinski Sportski savez, a pokrovitelj načelnik opštine Prnjavor.

SRNA, T.S.