Načelnik opštine, Darko Tomaš upriličio je danas prijem za Ilišković Damjana i Strugar Dragoša, dva mlada i talentovana studenta, koji su ostvarili izvrsne rezultate tokom svog školovanja.

Opština Prnjavor prva je lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je uvela studentske nagrade za koje su propisani određeni kriterijumi, a koji nisu obuhvatali studente koji studiraju vani i ostvaruju posebne rezultate.

„Ove godine, prvi put smo uveli „posebnu“ studentsku nagradu koja je u smislu vrijednosti novčanog iznosa identična studentskoj nagradi, te smo željeli da na poseban način istaknemo mlade ljude koji su svojim dosadašnjim trudom i radom na fakultetu i kroz redovno školovanje, ali i kroz sve druge vannastavne aktivnosti pokazali izvrsne rezultate. Ova dva momka jesu sigurno budućnost i opštine Prnjavor i cijele RS i BiH, a uvjeren sam da će se o njihovim rezultatima i djelima tek pričati“, rekao je Tomaš.

Damjan Ilišković student je doktorskih studija na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu gdje je završio osnovne i master studije.

 „Trenutno sam izabrao da se bavim primijenjenim mašinskim učenjem i planiram da u toj oblasti nastavim profesionalnu i akademsku karijeru. Današnji prijem pokazuje da Opština i sam načelnik prati naše rezultate i rad, što je veoma velika podrška“, rekao je on.

Dragoš Strugar, nakon završenih osnovnih studija na Univerzitetu Inopolis u Rusiji, zaposlio se u kompaniji „Fejsbuk“ u Londonu.

 „Tokom četverogodišnjih studija objavio sam ukupno 14 naučnih radova sa preko 70 citacija na internacionalnim konferencijama i časopisima. Želim se zahvaliti Opštini Prnjavor za ovu posebnu nagradu, kao i svima koji pružaju podršku mom radu“, izjavio je Strugar.

Opština Prnjavor nagradila ih je sa po 5.000KM i turističkim putovanjem.