Povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, juče su održane još dve manifestacije.

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta, svoj doprinos su dali učenici prnjavorske Gimnazije i Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor. Prema informacijama iz Crvenog krsta, 49 učenika je doniralo dragocjenu tečnost.

U večernjim časovima, u Centru za kulturu, prnjavorskoj publici su se predstavili učenici Srednje i osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” Prnjavor. Osim domaćina, građanima su klasične kompozicije svirali i učenici muzičkih škola iz Banjaluke, Gradiške, Dervente, Doboja i Modriče.

Direktor Muzičke škole Đorđe Kovačević, rekao je da u ovoj školskoj godini imaju oko 200 učenika, a da se u naredne četiri godine očekuje da taj broj bude i 250. Kovačević je takođe izrazio svoju nadu da će škola uspjeti da formira gudački kvartet, te da će u bliskoj budućnosti dobiti nove instrumente.

Koncertu je prisustvovao i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog profesionalnog rada Muzičke škole i rekao da je Opština Prnjavor uvijek spremna da pruži podršku rukovodstvu i nastavnom osoblju.