Načelnik opštine, Darko Tomaš posjetio je područnu školu u Kokorima kojoj je lokalna zajednica donirala učionički namještaj i tako se uključila u akciju koju je krajem prošle školske godine pokrenula učiteljica Vesna Hucman.

Tomaš je čestitajući zaposlenima na svim dosadašnjim postignutim rezultatima izrazio zadovoljstvo akcijom na opremanju učionica koju zajedno realizuju roditelji učenika i nastavni kadar ove škole.

„Po saznanju za ovu aktivnost opština se uključila svojom donacijom, a u skladu sa školskim potrebama. Teško je organizovati kvalitetnu nastavu za mali broj učenika, ali ovdje u tome uspijevaju i mi ćemo zato biti na raspolaganju,  da ispratimo sve njihove aktivnosti i napore da mališanima obezbijedimo što bolje uslove za rad i učenje“, rekao je Tomaš.

Direktor Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ Potočani, Svjetlana Gajić kaže da su Kokori jedna od njihovih pet područnih škola, mala po ukupnom broju učenika, ali vrijedna po đacima i zaposlenima i izuzetnoj saradnji sa roditeljima .

Gajićeva je podsjetila da su se na inicijativu učiteljice Hucman angažovali roditelji učenika, renovirali učionicu prvog razreda, zamijenili pod, kupili dio učioničkog namještaja, a prepoznajući njihov rad i odmah po saznanju za ove aktivnosti akciji se priključila i opština Prnjavor donacijom vrijednog učioničkog namještaja.

Ona je istakla da imaju izuzetnu saradnju sa lokalnom zajednicom i načelnikom Tomašem, i izrazila  zahvalnost što opština Prnjavor svake godine novogodišnjim paketićima i ulaznicama za klizalište obraduje učenike.

Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ Potočani sa područnim školama Kokori, Hrvaćani, Crkvena, Prosjek i Orašje broji ukupno 251 učenika. Područna škola u Kokorima u ovoj školskoj godini ima 28 učenika od prvog do devetog razreda.