Novoizgrađeni most preko rijeke Ukrine u mjestu Kulaši/Dragalovci koji spaja opštinu Prnjavor i Stanari pušten je danas u probni saobraćaj. Dužina mosta je 81,18 metara, širina 8,84 metara,a širina pješačkih staza 80 centimetara, dok je ukupna vrijednost izvedenih radova 1.147.000,00 KM. Mještani ovog dijela opštine su zadovoljni, jer kažu da stari most nije omogućavao bezbjedno odvijanje saobraćaja. Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić kaže da je most pušten u probni saobraćaj, jer zbog loših vremenskih uslova nisu završene diletacije na krajevima mosta. “Radna grupa je izvršila ispitivanje probnog opterećenja mosta i donijela zaključak prema kojem se on može pustiti u eksploataciju“, objasnio je Nešić.

Puštanju novoizgrađenog mosta u probni saobraćaj prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je napomenuo da je ugovor o izgradnji novog mosta potpisan u vrijeme njegovog prvog mandata, ali da je zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa izgradnja počela tek 2015. godine. „Zahvaljujem se Vladi RS i predsjedniku Dodiku koji su preko JP „Putevi RS“ obezbjedili novčana sredstva za izgradnju novog mosta. Ovaj projekat je od velikog značaja za stanovništvo ovog dijela opštine i zajedno sa Opštinom Stanari i JP „Putevi RS“ uložili smo maksimalan trud da ubrzamo puštanje novoizgrađenog mosta u saobraćaj“, rekao je Tomaš.

On je naglasio, da je novoizgrađeni most osim za putnička vozila, otvoren i za saobraćaj teretnih vozila preko 5 tona koji se do sada odvijao preko Dervente. Načelnik opštine Stanari  Dušan Panić kaže da se otvaranjem ovog mosta i Stanari otvaraju prema zapadnom dijelu Republike Srpske i Banjaluci. “Opština  Stanari maksimalno je ispoštovala i učestvovala u svemu što je bilo potrebno za izgradnju ovog mosta. Iako je gradnja trajala nešto duže nego što je bilo predviđeno, sada imamo moderan most koji će služiti svima.“rekao je Panić. On je podsjetio da  se  opština Stanari u vrijeme izvođenja radova na mostu i odvijanja saobraćaja preko obilaznice u Brestovu dodatno angažovala  na sanaciji makadamskog puta kako bi ga zbog velike frekvencije vozila održala u ispravnom stanju. Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi“.