Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač i načelnik Policijske uprave Banja Luka, Miloš Brkić posjetili su danas opštinu Prnjavor gdje su sa načelnikom opštine Darkom Tomaš i rukovodstvom Policijske stanice Prnjavor zvanično pustili u funkciju projekat video-nadzora koji je dogovoren i potpisan 2020. godine, a koji je već dao rezultate na području ove lokalne zajednice.

„Na području Prnjavora u funkciji je 46 kamera, a u narednom periodu analiziraćemo na kojim pravcima ili lokacijama je potrebno postaviti još kamera. Ovo je 52. opština od 64 u Republici Srpskoj gdje smo zajedno sa lokalnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova uspostavili video-nadzore, koji su veoma bitni za bezbjednost naših građana i njihove imovine“, rekao je ministar Lukač ističući da su u pojedinim opštinama, od postavljanja video-nadzora smanjena krivična djela i prekršaji čak do 50%.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš uputio je veliku zahvalnost ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske, Draganu Lukaču i načelniku Policijske uprave Banja Luka, gospodinu Milošu Brkiću na posjeti opštini Prnjavor.

„Danas smo zvanično pustili u rad video-nadzor koji smo već godinu i po dana realizovali na području opštine. Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske i Opština Prnjavor su finansirali ovaj projekat u ukupnoj vrijednosti od 300.000 KM. Od 15.10.2021. godine u funkciji je sistem kažnjavanja svih neregistrovanih vozila i za 11 dana evidentirano je ukupno 426 prekršaja, što dovoljno govori o efikasnosti istog. Uvjeren sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti na realizaciji zajedničkih projekata  koji su prije svega za bezbjednost građana i njihove lične imovine“, dodao je načelnik.

Posebnu zahvalnost načelnik Tomaš uputio je svim pripadnicima Policijske stanice Prnjavor, na čelu sa komandirom Milivojem Milijašem, koji svojim profesionalnim odnosom prema poslu doprinose većoj sigurnosti svih članova naše zajednice.

Na sastanku u Opštini razgovaralo se o unapređenju i daljem širenju video-nadzora, ali i o drugim važnim projektima. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u protekloj godini realizovalo projekte koji se prije svega ogledaju u materijalnoj i tehničkoj opremljenosti Policijske stanice Prnjavor. Zajednički projekat sa ergelom „Vučijak“ bio je i formiranje konjičke jedinice Žandarmerije.