Opštinska organizacija slijepih i slabovidih lica iz Prnjavora danas je bila domaćin prvog turnira u pikadu “Motajica kup”.

Učešće na turniru uzela su po dva takmičara iz Opštinske organizacije slijepih i slabovidih, Skupštine opštine Prnjavor, Pikado kluba “Robin Hud” Prnjavor i Udruženja “Neven” Prnjavor.

Predsjednik Organizacije slijepih Goran Vasić kaže da je cilj ove sportske manifestacije zbližavanje ljudi, socijalizacija,dalji napredak i edukacija slijepih i slabovidih lica.

“Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom prvo smo prije nekoliko godina dobili nove prostorije, a potom nabavili i govorni pikado koji u Srpskoj ima još samo pet-šest opštinskih organizacija”, pojasnio je on.

Vasić je napomenuo da je u planu da turnir preraste u tradicionalni koji bi već naredne godine imao regionalni,a kasnije i međunarodni karakter.

Potpredsjednik SO Prnjavor, Nebojša Todić napomenuo je da opština pomaže ovoj organizaciji u skladu sa mogućnostima, kao i da će uvijek pronaći način da izađe u susret potrebama za njihov nesmetan rad i funkcionisanje.

“Ova organizacija vodi brigu o svojim članovima, a osim podrške i pomoći za ostvarivanje prava koja im pripadaju imaju i sportske aktivnosti, druženja, što im olakšava svakodnevni život” , rekao je Todić.

Turnir u pikadu “Motajica kup” jedna je od manifestacija organizovanih povodom obilježavanja 24. marta, Dana opštine Prnjavor.

Srna T.S.