Danas je prvačićima u osnovnim školama na području opštine Prnjavor uručen saobraćajni bukvar „Pažljivko“ od strane direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Novice Krunić i načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaš. Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske uručiće besplatne saobraćajne bukvare i saobraćajne bojanke za ukupno 9 hiljada prvačića na području Republike Srpske, od kojih je na području opštine Prnjavor ove godine upisano ukupno 254 prvačića..

„Prije svega želio bih da se zahvalim gospodinu Kruniću na posjeti opštini Prnjavor. Uvjeren sam da će saobraćajni bukvari koji su danas podijeljeni djeci zaista služiti svojoj svrsi i da će se djeca na jedan pravi i simpatičan način upoznaju sa svim pravilima koja veže u saobraćaju te će na taj način doprinijeti većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju“ kazao je gospodin Tomaš.

„Čast nam je što smo danas u Prnjavoru održali promociju saobraćajnog bukvara pod nazivom „Pažljivko“ u kojem djeca mogu vidjeti i pročitati osnovne korake u saobraćaju, a temu ćemo nastaviti kroz pozorišnu predstavu koja će se uskoro održati u Prnjavoru za učenike od prvog do četvortog razreda, koja tretira učešće djece u bezbjednosti saobraćaja“, rekao je direktor Agencije, Krunić Novica istakavši da će od sljedeće godine biti pokrenuta aktivnost „Zone škola“ koja ima cilj veću zaštitu i bezbjednost djece u zonama škola. „Treba naglasiti da ćemo na osnovu zaključaka republičkog Savjeta za bezbjednost saobraćaja, forsirati i rad lokalnih savjeta za bezbjednost saobraćaja u svim lokalnim zajednicama, gdje će morati da prepoznaju probleme koji se dešavaju u saobraćaju i da zajedno sa nama učestvuju u rješavanju istih“, dodao je Krunić.

Direktor Javne ustanove OŠ „Nikola Tesla“ zahvalio se Agenciji za bezbjednost saobraćaja na posjeti školi i dodijeljenim saobraćajnim bukvarima, i načelniku opštine Prnjavor što je podržao ovu aktivnost.