foto: Aleksandar Atić

Prosvjetni radnici osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Prnjavor proslavili su danas zajedno sa predstavnicima lokalne uprave školsku slavu Svetog Savu. Zajednička proslava upriličena je na inicijativu načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša, a posljednje zajedničko okupljanje dogodilo se davne 1985. godine.

foto: Aleksandar Atić

Domaćin skupa bio je Branislav Vračević, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola i direktor Osnovne škole „Sveti Sava“, jedine na području opštine Prnjavor, koja nosi ime srpskog prosvetitelja. „Na inicijativu načelnika opštine i njegovih saradnika, a uz saglasnost svih osnovnih i srednjih škola okupili smo se danas ovdje sa ciljem da obilježimo naš veliki praznik. Ovako velikim skupom svih prosvjetnih radnika želimo naglasiti značaj obilježavanja ovog dana“, rekao je Vračević.

foto: Aleksandar Atić

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš naglasio je, da je zajedničko okupljanje svih prosvjetnih radnika organizovano nakon 32 godine. „Moram reći da sam pokušao 2010. godine nešto slično, ali nisu sve škole bile zainteresovane tada da odgovore na poziv. Opština Prnjavor će uložiti mnogo napora da se održi ova aktivnost i narednih godina, ali i da popravimo standard i naših nastavnika i đaka, jer su oni budućnost naše lokalne zajednice“, rekao je Tomaš, čestitajući svim prosvjetnim radnicima i đacima školsku slavu Svetog Savu. Zajedničkom obilježavanju Svetog Save u Prnjavoru prisustvovao je i Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture u Vladi RS. „Ovo što je načelnik Tomaš organizovao za sve prosvjetne radnike je za svaku pohvalu, jer nije ovo samo slavlje i slušanje muzike i ples, nego se ti ljudi često ne vide godinama i ovo je prilika da se druže i razmjene određena iskustva“, rekao je Malešević. Povodom obilježavanja Svetog Save u Centru za kulturu sinoć je održana Svetosavska akademija u organizaciji Crkvene opštine Prnjavor i SKPD „Prosvjeta“, dok su danas u školama održani prigodni programi, a u večernjim časovima u mjesnoj zajednici Grabik Ilova tradicionalna zabava. U organizaciji Šahovskog kluba „Pošk“ Potočani sutra će biti organizovan 25. Šahovski turnir, kao i 24. Svetosavska zabava u organizaciji Kola srpskih sestara.