Književnik i publicista Ratko Lukenić promovisao je večeras u Domu kulture u Prnjavoru zbirku novela “Susreti na raskršću”.

Lukenić kaže da je osnovni motiv za nastanak ove zbirke bila želja da ostavi pisani trag o rodnom selu Crkvena. “U prvom momentu knjiga izgleda kao ljubavna priča, ali ipak je u prvom planu moje rodno selo, zavičaj”, kaže Lukenić.

Recenzent knjige Ranko Pavlović naglasio je da je Lukenić u knjigu uvrstio tri novele zasnovane na stvarnim događajima i doživljajima. “Kroz njih praktično protiče život onakav kakav se inače odvija, ništa nije izmišljeno. To su novele pisane za čitaoca, a ne za kritiku, pisane da budu zanimljive, sa isprofilisanim likovima, sa zanimljivim tokom priče”, rekao je Pavlović.

SAMSUNG CSC

On je napomenuo da je Lukenić prije svega pjesnik što je vidljivo i u ovom proznom djelu, jer se susreće dosta lirskih, poetskih slika, slika koje ponekad liče na pjesme u prozi.

“Ovo je zanimljivo štivo. Autor koji se uspješno bavio i novinarstvom vrlo vješto u pripovjedanje stalno dodaje nove informacije čineći priču zanimljivijom. Uvjeren sam da će knjiga naći put do svojih čitalaca”, rekao je Pavlović.

Promociju su organizovali Centar za kulturu Prnjavor, Udruženje pisaca zavičaja iz Prnjavora i Srpski književni klub “Talasi” Prnjavor u povodu obilježavanja 24. marta – Dana opštine Prnjavor.

SRNA /T.S/