Na parkingu na gradskom trgu u Prnjavoru u upotrebu je pušten novi sistem naplate parkinga, jedinstven u BiH, koji je razvilo preduzeće “BSI”, a predstavlja nadogradnju već postojećeg sistema.

Predstavnik preduzeća “BSI” Vladislav Knežević precizirao je da se na novom parkomatu može kupiti parking karta, a unošenjem registarskog broja vozila porukom može se produžiti važenje tiketa. “Planiramo da razvijemo i dodatne aplikacije, kao što su dopune za mobilne telefone, prodaja raznih vaučera, kalendar dešavanja i promocija turističkih atrakcija u gradu, prostor za reklamiranje kompanija. Postoji mnogo mogućnosti jer je ovo prvi primjerak parkomata ove vrste” , rekao je Knežević.

 

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je sa saradnicima prisustvovao promociji parkomata, podsjetio je da je lokalna zajednica zajedno sa ovim preduzećem 2012. godine uvela sistem naplate parkinga. “Taj sistem šest godina odlično funkcioniše u Prnjavoru. isti sistem trenutno je u funkciji u još pet lokalnih zajednica. Do kraja godine ovaj sistem naplate parkinga trebao bi biti uveden u još tri opštine” , rekao je Tomaš. On je naglasio da je ovo prvi proizvod te vrste napravljen u BiH, i očigledan primjer da mladi ljudi u Prnjavoru imaju šta da pokažu i čime da se pohvale. “Parkomat je sigurno odličan izvozni proizvod i Opštine Prnjavor, ali u budućnosti i Republike Srpske”, kaže Tomaš.

SRNA, T.S.