Grad Prnjavor je u okviru druge faze MEG projekta ostvario najveći napredak u oblasti uprave i sistema upravljanja i na osnovu postignutih rezultata zauzeo prvo mjesto i dobio grant sredstva u iznosu od oko 240.000 KM za realizaciju projekta vodosnabdijevanja MZ Maćino Brdo i MZ Babanovci.

Prnjavor je u ovom projektu od 2016. godine i u prvoj fazi zauzelo je četvrto mjesto i dobio grant sredstva od oko 483.000 KM.

Sredstva su utrošena u rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Vida Nježića i izgradnju distributivnog cjevovod za vodosnabdjevanje Poslovne zone Vijaka. Ukupna realizovana sredstva, po ovom projektu, u periodu 2016. do 2021. godine iznosi oko 1.613.000 KM.

Gradonačelnik Darko Tomaš zahvalio je svim odbornicima, KP “Vodovod”, svim saradnicima koji su bili angažovani u realizaciji projekta, a posebno koordinatoru Zorici Suvajac koja je zahvaljujući postignutim rezultatima stekla i status konsultanta za opštine Srbac i Šamac.

Faza dva MEG projekta u koju su uključeni 31 opština i grad u BiH trajaće do 2025. godine. Projekat finansiraju vlade Švajcarske, Švedske i Češke, Delegacija Evropske unije u BiH i IPA fond, a realizuje UNDP BiH.