U Prnjavoru je danas potpisan ugovor o izgradnji novog gradskog parka u Ulici Veljka Milankovića i projekta vodosnabdjevanja u Štrpcima.

Ugovor su potpisali načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i Mladen Galić , direktor preduzeća „MG Mind“ koje je izvođač radova na oba infrastrukturna projekta.

Tomaš je rekao da je vrijednost izgradnje vodovodne mreže u Štrpcima oko milion KM, a predviđeni rok za završetak radova 90 dana.
„Nepohodno je da se mreža poveže od jednog dijela od baze  preduzeća ‘MG Minda’ do već postojećeg rezervoara u Štrpcima, a onda će uslijediti izrada sekundarne mreže i pojedinačni priključci stanovnika ove mjesne zajednice“ , pojasnio je Tomaš.
On je dodao da će sekundarnu mrežu raditi Komunalno preduzeće „Park“ Prnjavor i da do kraja godine najveći dio domaćinstava u Štrpcima bude priključen na ovaj vodosistem.

Tomaš je govoreći o drugom projektu izgradnje parka i parking mjesta u Ulici Veljka Milankovića, vrijednosti 372.000 KM, naglasio da će se time, između ostalog,  riješiti i višedecenijski problem nedostatka parking mjesta u gradskom centru.
„Posebno je važno da će biti izgrađen novi park u tri etaže sa pratećim sadržajima za sve uzraste i jedna nova saobraćajnica. Očekujem do kraja avgusta da projekat bude završen“ , rekao je Tomaš.

On kaže da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju parka u nekim prigradskim naseljima, te zahvalio privrednicima koji su samoinicijativno donirali potrebnu opremu za parkove.

SRNA T.S.