Prnjavor je juče dobio jedan savremeni predškolski objekat od velikog značaja za grad, koji će doprinijeti boljoj socijalizaciji najmlađih stanovnika. Pred velikim brojem zvanica i roditelja mališana, svečano je otvoren prošireni dio dječijeg vrtića „Naša radost“, a vrpcu su presjekli načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić i direktor ove predškolske ustanove Slobodanka Vasić. Akciju proširivanja dječijeg vrtića „Naša radost“ pokrenuo je načelnik Gatarić, kada je dao inicijativu da se odbornici i funkcioneri lokalnog parlamenta odreknu dijela naknade u svrhu realizacije  akcije, a inicijativu su podržali i načelnici odjeljenja u lokalnoj administraciji, privrednici, poslovni partneri, roditelji i mnogi ljudi dobre volje.

Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić je istakao da se radi o projektu koji je za opšte dobro, o vrtiću koji će školovati i vaspitavati djecu od najmanjeg uzrasta, jer će prvi put u njegovom sastavu biti i jaslice. “Mogli smo vidjeti na otvaranju kako su djeca pripremila program, kako se socijalizuju, kako na taj način čuvaju i kulturu i istoriju”, rekao je Gatarić. On kaže da se u Prnjavoru vodi računa o najmlađim stanovnicima, ali i da će se pokušati više uraditi na natalitetu. “Želimo da pokrenemo inicijativu da svaka majka koja rodi četvrto dijete ima mjesečnu platu i da na taj način damo podsticaj borbi protiv najvećeg zla jednog naroda-bijele kuge”, najavio je Gatarić. Direktor vrtića Slobodanka Vasić kaže da je otvaranje ovog dijela vrtića, odnosno dograđenog dijela sa tri nove prostorije od izuzetnog značaja za opštinu, jer su prvi put u istoriji ove lokalne zajednice i same ustanove primljena sva djeca za koju je podnesen zahtjev. „U vrtiću “Naša radost”, sa dograđenim dijelom i područnim odjeljenjem u Ilovi, smještaj će imati 200 mališana“, rekla je Vasić.

Projekat proširivanja dječijeg vrtića „Naša radost“ realizovan je u tri faze, prve dvije faze završene su zahvaljujući donacijama, a treća je realizovana sredstvima iz budžeta opštine. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 350.000 KM.