Opštinski Odbor jednakih mogućnosti u saradnji sa načelnikom opštine Prnjavor, dr Sinišom Gatarićem, organizovao je danas prijem za žene koje su ostvarile uspjeh u privredi, sportu, kulturi i ostalim segmentima društvenog života. Predsjednik Odbora Slobodanka Vasić navela je da je na današnjem sastanku razgovarano o položaju žena na području opštine Prnjavor.

“Generalno smo zadovoljni njihovim položajem, ali sigurno da bi trebalo uraditi još posla kada je riječ o poboljšanju položaja žena na selu. Ipak, moram naglasiti da od upornosti svake žene zavisi i njen lični uspjeh”, rekla je Vasićeva.

Načelnik opštine, dr Siniša Gatarić, izrazio je zadovoljstvo što je na današnjem sastanku otvoreno razgovarano o mnogim bitnim temama.

“Pričali smo i o dobrim i o lošim iskustvima žena u lokalnoj zajednici. Za sve na šta su nam ukazale da bi se moglo ili trebalo promijeniti, postoji način da bude popravljeno”, istakao je Gatarić.

Prijemu, koji je održan prnjavorskom Domu kulture, prisustvovala je i Nedeljka Sarić iz Grabik Ilove, žena koja se poljoprivredom bavi od svoje četvrte godine.

“Odrasla sam kao ratno siroče, zbog čega sam sa majkom radila od najranijeg djetinjstva. Udala sam se za čovjeka koji je poljoprivrednik i prva sam žena u opštini koja je vozila traktor. Obrađujemo 120 dunuma zemlje, imamo pet krava, svinje i kokoške. Borim se junački i od poljoprivrede se može živjeti, samo treba raditi i znati dobro ekonomisati”, istakla je Sarićeva.

SRNA