Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić organizovao je danas prijem za učenike koji su osvojili prva mjesta na ovogodišnjim republičkim takmičenjima, te ih novčano nagradio. „Danas smo organizovali prijem za učenike koje su ostvarili vrhunske rezultate u vannastavnim aktivnostima, te u nekom smislu bili prvaci Republike Srpske.

Naravno da je za takve stvari prije svega potreban talenat, ali i veliki rad, a da bi se taj talenat razvio u potpunosti potrebna je i određena podrška“, rekao je Gatarić, te naglasio da su ovim mladim ljudima podrška, prije svega roditelji i škola, a ovim prijemom se želi reći da im je velika podrška i lokalna zajednica.

„Razumijemo i cijenimo njihove kvalitete. Oni su najbolji promoteri i ambasadori naše opštine i na ovim mladim ljudima ostaje budućnosti i dalji razvoj naše opštine“, rekao je Gatarić.  Prijemu kod načelnika prisustvovali su Nebojša Vuković, učenik Osnovne škole „Branko Ćopić“, koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz informatike, Marijana Krsmanović učenica Osnovne škole „Ivo Andrić“ Kulaši, koja je osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju za najbolji likovni rad,

Marija Novaković učenica Osnovne škole „Petar Kočić“, Šibovska, koja je osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju za najbolji literarni rad, Nikola Cvijanović učenik Osnovne škole „Nikola Tesla“, koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz geografije, kao i učenici Gimnazije koji su osvojili prva mjesta na republičkim takmičenjima,

Nikola Novarlić iz informatike i Damjan Ilišković iz fizike, dok Tamara Živković koje je osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju za najbolji likovni rad nije bila u mogućnosti da prisustvuje prijemu. Nikola Novarlić se zahvalio načelniku Gatariću na prijemu, te naglasio da je potrebno dosta truda i rada, da bi se postigao ovakav uspjeh. „Svakodnevno radim pred takmičenje i smatram da većina ljudi može da postigne značajan uspjeh samo je potrebno dosta rada“, rekao je Novarlić.

Današnji prijem nam mnogo znači i daje nam podsticaj da nastavimo sa dobrim rezultatima, rekla je Marijana Krsmanović i dodala da uspjeh može postići svako, samo je potrebno dosta truda i rada.