Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić upriličio je danas prijem za sedamnaestogodišnjeg tenisera Marka Pezera, učenika Gimnazije u Prnjavor.

Gatarić kaže da se Pezer ne ističe među svojim vršnjacima ne samo u sportu, već dobre rezultate postiže i u školi, posebno kada je riječ o prirodnim naukama. “Danas smo razgovarali o njegovim dosadašnjim rezultatima, trenutnim aktivnostima i narednim planovima za ovu godinu, te mogućnostima opštine da mu pomogne da i dalje napreduje. Uručili smo mu knjigu kao skroman poklon i nešto novčanih sredstava.“ rekao je Gatarić.

On kaže da je za mlade, uspješne i talentovane ljude važno da znaju da opština prepoznaje njihov trud i rad, ali i zalaganje i podršku koju im pružaju njihove porodice. “Na taj način dajemo primjer ostalima da se angažuju i razvijaju svoje talente, jer će jednog dana neko taj rad prepoznati i nagraditi.“ istakao je Gatarić.

Pezer kaže da se uz dobru organizaciju sportske i školske obaveze mogu kombinovati i postizati dobri rezultati i izrazio je zadovoljstvo što je lokalna vlast prepoznala i na određeni način nagradila njegov talenat.

On je podsjetio da je prošlog vikenda na teniskom turniru u Sarajevu osvojio treće mjesto u konkurenciji 18 igrača. “To je odličan uspjeh jer je riječ o seniorskom turniru gdje su ostali protivnici bili stariji od mene.“ kaže Pezer.

Pezer je dvije godine bio prvak Republike Srpske u kategoriji do 16 godina, a 2014. i 2015. godine drugoplasirani na prvenstvu BiH.

SRNA /T.S/