U Prnjavoru je danas u sali JU „Centar za kulturu“ upriličen prijem za roditelje sa područja opštine Prnjavor koji su u prva tri mjeseca u toku 2022. godine dobili dijete. Opština Prnjavor je i u prethodnom periodu pomagala porodicama sa troje i više djece a od ove godine, na inicijativu Demokratskog narodnog saveza, izdvojena su i sredstva u budžetu opštine za svako dijete koje bude rođeno u toku ove godine, a ta praksa će se nastaviti i u budućnosti.
„Opština Prnjavor obezbjedila je 130.000,00 KM koje će biti dovoljne za ispunjavanje zacrtanih ciljeva a moja želja je da se u budućnosti ponovo okupljamo povodom istog razloga i da broj korisnika ove jednokratne naknade bude još veći u narednom periodu“ kazao je načelnik opštine, Darko Tomaš.

Predsjednik opštinskog odbora DNS-a, Dragan Radić ističe da je ideja potekla kao želja za podsticanjem demografske slike lokalne zajednice. „Veliku zahvalnost upućujemo načelniku na usvajanju i realizaciji naše inicijative i nadamo se da će i u budućnosti biti još ovakvih događaja koji će na neki način unaprijediti pronatalnu politiku“ dodao je gospodin Radić.

Opština Prnjavor nagradila je ukupno 41. dijete rođeno u prvom tromjesečju 2022. godine, i to 13 porodica sa prvim rođenim djetetom, 13 porodica sa drugim rođenim djetetom, 12 porodica koje su dobile treće dijete, 2 porodice koje su dobile četvrto dijete i jednu porodicu koja je u 2022. godini dobila šesto dijete.