Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić organizovao je danas prijem za učenike generacije iz svih škola sa područja opštine Prnjavor, kao i učenike koji su ostvarili značajne rezultate na republičkim i regionalnim takmičenjima. Načelnik Gatarić je naglasio da Prnjavor ima veliki potencijal kada je riječ o ljudima koji imaju određene talente.

“Danas smo organizovali prijem za 40 učenika, i to 11 učenika generacije i 29 učenika koji su postigli značajne rezultate na proteklim takmičenjima. To govori da je Prnjavor ima veliki potencijal, a obaveza porodice i škole, ali i lokalne zajednice je da se ovi talenti njeguju i da u nekom budućem vremenu sav njihov talenat dođe do punog izražaja“, rekao je Gatarić. On je naglasio, da je ovim mladim ljudima potrebna podrška da bi se usmjerili u onom pravcu u kojem oni mogu da ostvare najbolje rezultate.

Današnjem prijemu je prisustvovao i Damjan Ilišković, učenik generacije Gimnazije Prnjavor i republički prvak iz fizike, koji se zahvalio načelniku na današnjem prijemu. „U julu putujem u Švajcarsku na Internacionalnu fizičku olimpijadu i ovim putem se zahvaljujem svima koji su mi do sada finansijski pomogli. Očekujem pomoć pri odlasku na olimpijadu od ministarstva i od opštine, koja je i do sada pokazala zanimanje za nas mlade talente, što se vidi iz organizacije ovog prijema“, rekao je Ilišković.

Učenik generacije Centra srednjih škola Ivo Andrić je Aleksandra Ćućić, koja je završila ekonomsku školu i planira da upiše elektrotehniku. „Radne navike iz srednje škole će mi puno pomoći pri upisu na fakultet, kao i uspjeh na prijemnom ispitu. Današnji prijem mi mnogo znači, jer je lijepo znati da neko misli na nas učenike i podržava naš rad i trud“, rekla je Ćućić.

Učenik generacije OŠ „Branko Ćopić“ je Nebojša Vuković, koji je osvojio i prvo mjesto na republičkom takmčenju iz informatike, dok je učenik generacije OŠ „Nikola Tesla“ Jovana Moravac. Saša Preradović je učenik generacije OŠ „Vuk Karadžić“, Anđela Simić je učenik generacije OŠ „Petar Kočić“, a Mirsada Klokić učenik generacije OŠ „Meša Selimović“. Učenik generacije OŠ „Sveti Sava“ je Anastasija Gojković, OŠ „Ivo Andrić“ Branka Ilić, Škole za osnovno muzičko obrazovanje Tatjana Spasojević, a OŠ „Miloš Crnjanski“ Jotanović Branka. Nikola Novarlić učenik Gimnazije je republički prvak iz informatike, a Tamara Živković, takođe učenik ove škole, republički prvak iz likovnog. Marko Pezer, učenik drugog razreda Gimnazije osvojio je treće mjesto na republičkom takmičenju iz informatike, a Marko uskoro putuje i na Balkansku olimpijadu, koja će biti održana na Kipru. Nikola Cvijanović je republički prvak iz geografije, a Marija Krsmanović iz likovnog. Marija Novaković osvojila je prvo mjesto za najbolji literarni rad na republičkom takmičenju, dok je  drugo mjesto na republičkom takmičenju iz matematike pripalo Vesni Novaković. Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Ana Deket, Aleksa Malešević, Aleksandar Dvorančić, Miloš Stanojević, Marija Malešević i Dijana Lukić pobjednici su republičkih takmičenja i festivala.  Ekipa od osam učenika OŠ „Nikola Tesla“ (Anja Bokur, Miloš Bogićević. Tijana Gašić, Milica Jugović, Anastasija Leburić, Stefan Nović, Milana Savić i Andrea Malešević) pobjedila je na regionalnom takmičenju iz demokratije, dok je ekipa učenika iste škole (Predrag Duvnjak, David Blagojević, Lela Džaja i Maja Milosavac) osvojila i drugo mjesto na regionalnom takmičenju iz poznavanja saobraćaja. Predrag Duvnjak je osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz poznavanja saobraćaja. Sadeta Ćuran je osvojila treće mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke, a Lela Džaja drugo mjesto na regionalnom takmičenju iz poznavanja saobraćaja.