I ove godine opština Prnjavor je dio projekta „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“. Tim povodom, načelnik opštine, Darko Tomaš zajedno sa svojim saradnicima, organizovao je prijem za goste u sali Centra za kulturu.

Na području opštine Prnjavor boravi 36 učenika i petoro nastavnika iz tri opštine sa Kosova i Metohije: Vitina, Istok i Srbica. Načelnik opštine, Darko Tomaš se zahvalio porodicama koje su im pružile gostoprimstvo, a takođe i svim privrednim subjektima i ostalim pojedincima sa područja opštine koji su podrška i pomoć u organizaciji ovog projekta. „Opština Prnjavor je šesti put domaćin djeci i nastavnicima sa Kosova i Metohije. Uvjeren sam da će im boravak u Prnjavoru ostati u lijepom sjećanju i radujemo se njihovom ponovnom dolasku„

“Hvala opštini Prnjavor što nas iz godine u godinu dočekuje raširenih ruku. Djeca su oduševljena pruženim gostoprimstvom i već nestrpljivo iščekuju sledeći dolazak. Velike pohvale želim da uputim Prnjavoru, Republici Srpskoj i gospodinu Miloradu Arlovu što su nam upriličili ovakav doček” kazala je Rajna Dobrižević, nastavnik Srpskog jezika u opštini Istok.

Gostima je upriličena posjeta Muzeju Republike Srpske, te Bioskopu Palas u Banjoj Luci. Na području opštine Prnjavor, posjetili su Ergelu „Vučijak“, Banju Kulaši, bili su gosti na utakmici FK „Ljubić“ Prnjavor – „Crvena zvezda“ Beograd, posjetili su spomen sobu Vukovi sa Vučijaka, te obišli preduzeće „Kruna produkt“ i bili gosti restorana „Leburić“ Prnjavor.

Privrednici koji su učestvovali: Pekara „Cvijeta“ Prnjavor, Ergela „Vučijak“ Prnjavor, „Banja Kulaši“ Prnjavor, „Kruna produkt“ d.o.o. Prnjavor, Restoran „Leburić“ Prnjavor, Bazeni „Plava laguna“ Donja Ilova, Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor i drugi.