Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković boravi danas u Prnjavoru, gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Darkom Tomašem, te prisustvovao otvaranju 9. Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma. Sastanku u zgradi Opštinske uprave prisustvovali su i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, zamjenik načelnika Slaviša Milanković i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš je ranije izjavio da je republičko rukovodstvo uvijek imalo razumijevanja za projekte u ovoj opštini i da su obezbijedili više od 90 odsto uloženih sredstava.

“Do sada je u opštini Prnjavor uloženo više od 7.000.000 KM u razne infrastrukturne projekte. Izgradnjom auto-puta Banjaluka-Doboj koji dijelom prolazi kroz Prnjavor dobili smo veliku razvojnu šansu, prije svega u poslovno-turističkoj zoni”, rekao je Tomaš.

On je podsjetio da su u proteklom periodu završeni nova Muzička škola, izgrađeni trotoari u pet gradskih ulica, položene desetine kilometara asfalta na gradskom i seoskom području, uređen uži centar grada uz temeljnu rekonstrukciju glavne ulice i rasvjete na Trgu srpskih boraca, osvijetljeno više gradskih naselja i ulica, kao i seoskih naselja.

Tomaš je naveo da je više od milion KM uloženo u potpunu obnovu pet škola, a riješen je i dugogodišnji problem novog gradskog groblja uz asfaltiranje makadamske ulice, parkinga i rasvjetu.

On je istakao da je podignuto više stambenih zgrada i proizvodnih pogona, a moderni novoizgrađeni kružni tok je, ne samo olakšao saobraćaj, već i vizuelno uljepšao ulaz u grad.

Prema njegovim riječima, krajem prošle godine završena je i na korištenje predata i druga stambena zgrada za boračke kategorije.

Tomaš je naglasio da je u toku izgradnja zgrade sa 14 stanova za ugrožene kategorije stanovništva u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja čija je vrijednost 613.117 KM.