U Prnjavoru će sutra polaganjem vijenaca u  Spomen hramu na Vučijaku i kod spomen obilježja u Šibovskoj, i održavanjem svečane sjednice Skupštine opštine /SO/ biti obilježen Dan opštine, rekao je predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić.

Predsjednik Simić u izjavi Srni podsjetio je da je u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu sa područja opštine Prnjavor poginulo 626 boraca, a samo ustanovljenje 24. marta za Dan opštine predstavlja priznanje svim žrtvama koje je Prnjavor dao. „Od davne 2001. pa do danas Dan opštine proslavljamo sa ponosom, uz raznovrstan programski sadržaj koji traje čitav mart. U program su uključene brojne sportske, kulturne i zabavne manifestacije, a ove godine po prvi put smo organizovali i Sajam privrede, poljoprivrede i turizma, koji je okupio veliki broj domaćih i stranih izlagača“ , rekao je Simić.

Simić kaže da dodjela opštinskih nagrada i priznanja na svečanoj sjednici predstavlja poseban momenat jer se na taj način odaje priznanje sugrađanima koji su u različitim oblastima ostvarili najbolja dostignuća. „Ove godine najveće opštinsko priznanje Povelju zaslužnog građanina sa zlatnim grbom opštine dodijelićemo novinaru Nedeljku Sančaninu, za životno djelo u intelektualnom, društvenom, novinarskom i književnom radu. Sančanin je čitav životni i radni vijek posvetio promociji opštine Prnjavor, bio je prvi glavni i odgovorni urednik Radio Prnjavora, a i dalje se aktivno bavi književnošću“, naveo je Simić.

Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine biće dodijeljena preduzeću „Rizba“ koje se bavi finalnom obradom drveta, a biće dodijeljeno i sedam pohvala Prnjavorčanima koji su postigli dobre rezultate u razlitičim oblastima privrednog i društvenog života opštine.

Simić je podsjetio i da će 29. marta biti održana 20. Međunarodna ulična trka na koju su dolazak najavila velika imena u atletici. „Praznični program zatvaramo 31. marta dječijim maskenbalom i izlaskom na Motajicu na lokalitet Lipe gdje se tradicionalno druže nekadašnji saborci, pripadnici Vojske Republike Srpske, u znak sjećanja na vrijeme stvaranja Republike Srpske i odbranu opštine“ , rekao je Simić.

Predsjednik prnjavorske Skupštine je svim sugrađanima uputio čestitku rekavši da su međusobno razumijevanje i neprekidan konstruktivan dijalog u svim oblastima preuslov za dalji napredak i razvoj Prnjavora. „Najveći praznik naše opštine dočekujemo i proslavljamo sa ponosom, ohrabreni postignutim rezultatima, ali istovremeno i sa snažnim osjećajem odgovornosti i obaveze da se može i treba još dosta toga uraditi, kako bi zajedno došli do cilja, ljepšeg i prosperitetnijeg Prnjavora, Prnjavora na koji smo ponosni“, kaže Simić.

Skupština opštine Prnjavor prije 18 godina proglasila je 24. mart za Dan opštine Prnjavor, kao sjećanje na taj dan 1992. godine kada su jedinice opštinskog štaba Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i odbranile od neprijateljskih napada opštinu Prnjavor, ali i Krajinu.

T.S.