Načelnici opština Prnjavor i Centar Sarajevo, Darko Tomaš i Nedžad Ajnadžić, danas su u Prnjavoru potpisali Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta dovršetka izgradnje lokalnog puta u naselju Konjuhovci, te ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje nabavke građevinskog materijala za izgradnju individualnih stambenih objekata za dvije povratničke porodice. Prema riječima predstavnika dvije opštine, zajednički cilj jeste da se riješe infrastrukturni, ali i drugi problema povratnika, kao i svih građana opštine Prnjavor.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio se načelniku Nedžadu Ajnadžiću na posjeti, izrazivši zadovoljstvo saradnjom, kao i konkretnim, zajedničkim projektima.

“Iduće godine ćemo sanirati i modernizovati putni pravac u mjesnoj zajednici Konjuhovci, čija je ukupna dužina 500, širina 5,5 metara, a predračunska vrijednost 80.000 konvertibilnih maraka”, istakao je Tomaš, dodavši da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH donirati 50 000KM, dok će ostatak obezbijediti opštine Prnjavor i Centar Sarajevo.

Pomoćnik načelnika opštine Centar Sarajevo Belma Bašović istakla je da ova opština učestvuje u finansiranju tri projekta na području opštine Prnjavor.

“Za sufinansiranje izgradnje dionice puta prema Konjuhovcima izdvojili smo 10.000KM, za stambeno zbrinjavanje dvije povratničke porodice po 5.000km, te za sanaciju grijanja u Medžlisu Islamske zajednice, takođe 5.000KM”, izjavila je Bašovićeva.

Pored predstavnika dvije opštine, današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor Fikret ef. Čelenka, te predstavnici povratnika.