U Centru za kulturu danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendije u školskoj 2016/2017.godini, za studente i učenike sa područja opštine Prnjavor koji su ispunili uslove za opštinsku stipendiju. Opština Prnjavor ove godine stipendira ukupno 289 studenata i učenika, i za te namjene iz opštinskog budžeta je izdvojeno 300.000 KM, što čini duplo veći iznos nego prethodne godine.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da će sa povećanjem iznosa za stipendije, biti povećan i pojedinačni iznos stipendije, te da će ove godine stipendistima biti isplaćeno deset stipendija, a ne devet kako je to bilo prehodnih godina. Načelnik Tomaš je najavio i dodjelu tri zlatne stipendije, kao i izdavanje studentskih kartica.

„Raspisaćemo javni poziv za dodjelu tri zlatne stipendije, za najbolje studente sa područja opštine Prnjavor i značajan iznos će biti dodijeljen ovim stipendistima. Takođe, u narednom periodu izdaćemo i studentske kartice, na osnovu kojih će svi studenti moći ostvariti određene benefite u kupovini stvari, kao što su knjige, računarska oprema, korištenje bazena, teretane i sl.“, rekao je Tomaš i dodao da će mladi ljudi uvijek imati njegovu apsolutnu podršku. Opština Prnjavor stipendira redovne učenike sa svih javnih visokoškolskih ustanova, studente iz reda boračkih kategorija, učenike, posebno nadarene i talentovane, kao i tri studenta sa Kosova i Metohije. Stipendija za redovne studente iznosi 100 KM, za  studente iz reda boračkih kategorija i posebno nadarene i talentovane 150 KM i učenike 70 KM.