Opština Prnjavor potpisala je danas ugovor o stipendiranju 287 učenika i studenata za šta će iz budžeta opštine u ovoj godini biti izdvojeno 258.300 KM.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš precizirao je da je ugovor potpisan sa 119 učenika i 168 studenata, i napomenuo da je Prnjavor po obuhvatu korisnika po ovom osnovu vodeći u Republici Srpskoj.

„Ove godine smo u odnosu na prošlu godinu povećali obim korisnika opštinske stipendije za 49 novih stipendista, a iduće godine ćemo nastojati povećati iznos stipendija“ , rekao je Tomaš.

On je pojasnio da pravo na finansijsku podršku opštine imaju svi studenti sa javnih visokoškolskih ustanova koji imaju prosjek ocjena više od  sedam, kao i da opština nastoji obezbijediti i posebne studentske nagrade kao vid podrške najboljima među njima.

„Ovo je sam jedan u nizu vidova podrške za njihovo obrazovanje i usavršavanje. Uvjeren sam da će ovi mladi ljudi sutra kroz svoje dalje napredovanje, zaposlenje i rad znati uzvratiti lokalnoj zajednici“ , rekao je Tomaš.

Adnan Selimović , student četvrte godine Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, zahvalio se opštini Prnjavor što godinama unazad prepoznaje rad i podržava mlade pri sticanju znanja, nagrađuje rezultate koje ostvaruju.

Učenik Gimnazije Matej Radić kaže da je stipendija u značajnoj mjeri podrška porodičnom budžetu, ali i podsticaj mladima da postižu još bolje rezultate tokom cjelokupnog školovanja.