Gradonačelnik Darko Tomaš i predstavnik preduzeća “Startprodukt” iz Prnjavora potpisali su danas ugovor o sanaciji krovne konstrukcije na objektu Osnovne škole “Vuk Karadžić” Donji Vijačani.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi nešto više od 106.000,00 KM, a preduzeće „Startprodukt“ izabrano je kao najpovoljniji ponuđač, u postupku javne nabavke.

„Ranije je Vlada Republike Srpske obezbijedila 30.000 KM za realizaciju ovih aktivnosti, a Grad Prnjavor će finansirati razliku sredstava“, rekao je Tomaš.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena zamjena kompletne krovne konstrukcije i pokrivanje limom, umjesto dosadašnjih salonit ploča.

U proteklih nekoliko godina u sanaciju školskih objekata na području grada uloženo je više od 2 miliona KM, što dovoljno govori o opredjeljenosti lokalne samouprave prema obrazovanju i mladima.

U centralnoj školi u Donjim Vijačanima nastavu pohađa 65 učenika, a sanacijom krovne konstrukcije biće riješen dugogodišnji problem na opšte zadovoljstvo radnika, učenika i roditelja.