Danas je u prostorijama Opštine Prnjavor potpisan  Memorandum o saradnji predstavnika Opštine Prnjavor, Centra Srednjih škola „Ivo Andrić“, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Agencije za razvoj preduzeća „Eda“, te kompanija „Topling“ d.o.o. i „Trivas“ d.o.o.

Opšti  cilj projekta je povećana usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada u Prnjavoru, dok je specifični cilj uspostavljanje funkcionalnog partnerstva koje bi, kroz kontinuirano provođenje aktivnih mjera, obezbijedilo nova radna mjesta na području opštine Prnjavor.

 „Način na koji mi možemo pomoći ovom projektu jeste da ponudimo našim učenicima potrebna i atraktivna zanimanja koja mogu doprinijeti razvoju privrede“, istakla je direktor Centra srednjih škola „Ivo Andrić“ Mirela Milijaš i dodala da je kroz ovaj projekat najbitnije poboljšati tehničke kapacitete za izvođenje praktične nastave.

Direktor firme „Topling“ d.o.o. Dario Agostini naglasio je da je svaki vid saradnje između opštine i privrednika poželjan, naročito u kontekstu zapošljavanja.

„Očekujem da će današnje potpisivanje ugovora doprinijeti novom zapošljavanju i smatram da svi zajedno moramo raditi na tome“, istakao je Agostini.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Slaviša Milanković izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Agencijom za razvoj preduzeća „Eda“.

„Opština Prnjavor će, u okviru Privrednog savjeta unutar koga funkcioniše Savjet za zapošljavanje, kroz analiziranje i koordinaciju dati svoj doprinos ovom projektu“, naveo je Milanković.