Povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, 24. marta,  rukovodstvo opštine i predstavnici opštinske Boračke organizacije, danas su u znak sjećanja na poginule prnjavorske borce,  položili vijence kod Spomen-hrama na Vučijaku i ispred Spomen-kompleksa u Šibovskoj.

Dan opštine se, kao i prošle godine,  zbog trenutne epidemiloške situacije uzrokovane virusom korona obilježava na nešto specifičan način i u izmjenjenim okolnostima, rekao je ovom prilikom načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, ističući da i bez obzira koliko godina iza nas bila teška u smislu razvoja, ipak je bila  uspješna jer su mnogi projekti realizovani i ostvareni.

„Svim građanima opštine Prnjavor čestitam Dan opštine i zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način i  minimalnim naporom doprinijeli razvoju naše lokalne zajednice. Dok svi radimo pomalo razvoj je vidljiviji i evidentniji.  Uvjeren sam da su mnogi izazovi pred nama ali isto tako nadamo se ljepšim i srećnijim trenucima. Nadam se da ćemo svaki naredni Dan opštine, koji je poseban praznik za nas, obilježavati u boljem i srećnijem Prnjavoru“, rekao je načelnik Tomaš.

Dan opštine sugrađanima čestitao je i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić. „Naša obaveza je da se danas,  iako u nešto složenijim uslovima, sa ova dva sveta mjesta, prisjetimo naših heroja i prnjavorskih boraca koji su svoje živote dali u stvaranje Republike Srpske i u odbranu  Prnjavora“, istakao je Simić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona i najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, sve ostale aktivnosti povodom obilježavanja Dana opštine, uključujući i svečanu sjednicu Skupštine, su otkazane. „Ukoliko epidemiloška situacija bude dozvoljavala Organizacioni odbor za obilježavanje Dana opštine će  ponovo zasjedati i utvrditi novi datum kako bi se aktivnosti povodom ovog dana mogle realizovati“, napomenuo je predsjednik Simić.

Dan opštine Prnjavor obilježava se kao sjećanje na 24. mart 1992. godine kada su jedinice Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i odbranile opštinu Prnjavor i Krajinu od neprijateljskih napada. U posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 626 boraca sa područja ove opštine.