U sali hotela Novi Nacional počela je šesta redovna sjednica Skupštine opštine Prnjavor. Odbornici lokalnog parlamenta danas će raspravljati o 22. tačke dnevnog reda.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog odluke o komunalnim taksama, Rješenje o imenovanju jednog člana Opštinske izborne komisije Prnjavor, Nacrt Poslovnika o radu Skupštine opštine Prnjavor, Izvještaj o radu Odbora za žalbe opštine Prnjavor za prošlu godinu, Informacija o vršenju inspekcijskog nadzora na području opštine Prnjavor za proteklih šest mjeseci, Informacija o radu Javnog preduzeća “DEP-OT” d.o.o. Banja Luka za prošlu godinu i drugo.

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor danas će glasati i o Prijedlogu rješenja o razrješenju direktora JU dječiji vrtić “Naša radost”, te imenovanju v.d. direktora ove ustanove.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš prethodno je rekao medijima, da su prijedlogom razrješenja direktora JU dječiji vrtić “Naša radost”, SDS i njihovi koalicioni partneri pokazali da im je samo stalo do privatnih interesa i podjele funkcija, te podsjetio, da eventualna smjena Slobodanke Vasić nije u skladu sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske.