U radnoj posjeti opštini Prnjavor, danas je boravio Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i tom prilikom se sastao sa Zlatanom Klokićem, ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Darkom Tomašem, načelnikom opštine, rukovodiocem Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i rukovodstvom ergele Vučijak.

Zaključeno je da je ergela Vučijak posebno važna i za opštinu Prnjavor ali i za Republiku Srpsku i da je stanje na istoj zadovoljavajuće u smislu redovnosti izdvajanja Vlade i održavanja funkcije ergele.
Akcenat je stavljen na dodatni razvoj ergele u turustičkom i ekonomskom smislu i data konkretna zaduženja i opštini ali i upravi ergele. Ministarstvo će organizovati dodatne sastanke sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove sa ciljem da se riješe i ostali problemi vezani za prenos zemljišta na Republiku, i u kontekstu razvoja ergele ali i podjele zemljišta poljoprivrednim proizvođačima.
Opština je izrazila stav da je prioritet podjela zemljišta individualnim poljoprivrednim proizvođačima putem zakupa, a površine koje ostanu, mogu biti predmet budućih koncesionih ugovora.