Devetom Međunarodnom rukometnom turniru „Mika 2023“ u Prnjavoru čiji je organizator Rukometni klub „Sloga“ ovog vikenda učestvuje 19 ekipa iz Mađarske, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Trener RK „Sloga“, Mile Šljivić zahvalio se svim klubovima koji su došli u Prnjavor kao i sponzorima, donatorima i prijateljima turnira za podršku u organizaciji jedne od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovoj opštini.

„Vladala je velika zainteresovanost za turnir, ali zbog manjka raspoloživih smještajnih kapaciteta i činjenice da imamo na raspolaganju samo jednu dvoranu za odigravanje utakmica nismo mogli izaći u susret svim timovima koji su imali želju da dođu“, pojasnio je Šljivić.

On je napomenuo da na turniru učestvuju neki od najboljih omladinskih klubova zbog čega izrazitog favorita nema jer svako može pobijediti što i jeste čar rukometnog sporta.

Turnir je otvorio načelnik opštine Darko Tomaš koji kaže da je čast da su ekipe iz cijele BiH , ali i Hrvatske i Mađarske danas u Prnjavoru što dovoljno govori o entuzijazmu ljudi koji vode domaći rukometni klub i uspostavljaju sportske i prijateljske veze.

„Prnjavor postaje poznat po ovom turniru, oni su najbolji ambasadori sporta i mladosti. Želim svima još mnogo pobjeda kako u rukometu tako i u životu, a velika zahvalnost  porodicama Mikerević i Šljivić koje su postavile temelje rukometnog sporta u našoj opštini“ , rekao je Tomaš.

Otvaranju turnira je prisustvovala i Tijana Mikerević, kćerka pokojnog Miroslava Mike Mikerevića, koja je rekla da je za njenu porodicu velika čast i zadovoljstvo što se ovaj turnir održavau Prnjavoru.

„Velika zahvalnost RK ‘Sloga’ i porodici Šljivić koja svake godine nastoji dovesti što više kvalitenih ekipa u Prnjavor. Ovo je  jedan od načina da rukomet kao sport opstaje i živi u našoj opštini“, rekla je Tijana.

Među ekipama koje učestvuju na turniru po drugi put našao se tim iz Vinkovaca.

Trener RK „Vinkovci“  Antonio Šarić kaže da su gostoprimstvo domaćina i organizacija turnira odlični zbog  čega su se rado odazvali na poziv za učešće.

I Dositej Perić, trener mlađih kategorija banjalučkog „Borca “ slaže se da je organizacija na visokom nivou.

„Cilj i svrha turnira su ispunjeni, djeca se igraju, druže, zadovoljni su i nasmijani što je najvažnije“ , poručio je Perić koji predvodi dječake uzrasta 2008. i 2010. godište.

Na turniru „Mika 2023“ danas su na rasporedu utakmice u grupama, dok se sutra igraju polufinala i finale.  Turnir je uvršten u kalendar takmičenja Rukometnog saveza RS, a  igra se pod generalnim pokroviteljstvom opštine Prnjavor.

Srna T.S.