Obavještavamo javnost da je otvoren Javni poziv za podršku investicijama za preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koji se finansira u okviru projekta EU4Agri.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 07. jun 2022. godine do 17.00 časova.

Opšti cilj Poziva je postizanje održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi. 

Specifični ciljevi Poziva:

·         Jačanje proizvodne konkurentnosti i povećanjnivoa produktivnosti prehrambene industrije kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija, inovacija i promocije dodatne vrijednosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda;

·         Unapređenje kvaliteta proizvoda, higijene i sigurnosti hrane kroz uvođenje osnovnih i viših standarda kvaliteta;

·         Promocija dobrih praksi i održivog razvoja putem poboljšanja upravljanja prirodnim resursima, zaštite okoline, zaštite radnika i sigurnosti hrane;

·         Zaštita poslovanja od posljedica nastalih usljed pandemije COVID-19 i korišćenje novih poslovnih prilika za unapređenje poslovanja i pristup novim tržištima.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda iz oblasti:

·         voća;

·         gljiva;

·         ljekobilja;

·         začinskog bilja;

·         vinarstva;

·         maslina;

·         povrća;

·         mlijeka;

·         mesa;

·         jaja;

·         konzervisanja ribe;

·         meda;

·         žitarica i

·         industrijskog bilja.

Ukupan budžet Poziva iznosi 3.2 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 30 000 do 350 000 KM.

Info sesija će se održati putem Facebook stranice projekta 08. aprila 2022. godine u 10.00 časovaInfo sesiji možete pristupiti putem sljedećeg LINKA.

U prilogu su Smjernice za podnosioce prijava, a detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Molimo aplikante iz Republike Srpske da na imejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.