Raspisan javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata u cilju podrške organizacijama civilnog društva za povećanje njihovog doprinosa prevenciji, smanjenju i borbi protiv svih oblika rodno zasnovanog nasilja u okviru projekta „Razvoj programa obuke za članove/članice opštinskih/gradskih komisija za ravnopravnost spolova u Bosni i Hercegovini“.

Javni poziv je raspisalo udruženje „Nešto više“ i „Amika eduka“ , sa ciljem jačanja uloge i položaja žena u političkim, socijalnim i ekonomskim procesima i podrška lokalnim partnerstvima u uspostavljanju efikasnih mehanizama za rodnu ravnopravnost u lokalnim zajednicama u BiH.

Projekti moraju biti implementiran na području lokalnih zajednica Bosanska Krupa,  Busovača,  Derventa, Goražde, Ilidža, Kalesija, Kalinovik, Jajce, Laktaši, Mostar, Nevesinje, Kostajnica, Novo_Sarajevo, Prijedor, Prnjavor, Šamac, Tešanj,  Teslić, Tuzla i  Vlasenica, odnosno korisnici/e projekta moraju biti stanovnici navedenih lokalnih zajednica.

Na javni poziv mogu se prijaviti organizacije civilnog društva (udruženja i fondacije osnovane prema važećim zakonima o udruženjima i fondacijama) iz Bosne i Hercegovine, čije se sjedište nalazi u jednoj od nabrojanih lokalnih zajednica odnosno aktivno provode svoje aktivnosti u toj zajednici.

Ukupan iznos dostupnih sredstava za projekte u zajednicama u okviru ovog javnog poziva iznosi 97.800 KM dok za pojedinačne projekte iznosi 4.890 KM.

Više informacija na linku https://nestovise.org/2022/04/25/javni-poziv-organizacijama-civilnog-drustva-za-dostavljanje-prijedloga-projekata/