Na području opštine Prnjavor, do 11.00 časova pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 1008 lica, dok su dvije osobe zaražene virusom korona, zaključeno je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Direktor Doma zdravlja i član Štaba, Svjetlana Malić rekla je da je ova ustanova sinoć dobila informaciju da je jedna osoba sa područja opštine Prnjavor, pozitivna na virus korona. „Do sada nismo dobili zvaničan podatak o imenu i prezimenu te osobe, ali smo dobili određene informacije o kome se radi i sada pokušavamo stupiti u kontakt sa svim licima sa kojima je zaraženo lice bilo u neposrednom kontaktu“, rekla je Malićka.

Ona je apelovala, na građane da smanje kretanje i da se pridržavaju svih propisanih mjera, koje su svakim danom sve rigoroznije, zbog same nediscipline stanovništva.

Predsjednik Skupštine opštine i zamjenik komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije, Željko Simić rekao je, da su u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja virusa korona, do 30. marta produžene restriktivne mjere, a vezano za rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske.

„Donesena je odluka da se ograniči radno vrijeme apoteka i to radnim danima od 8.00 do 18.00, dok je vikendom njihovo radno vrijeme do 13.00 časova. U dogovoru sa Opštinskom upravom biće utvrđen spisak dežurnih apoteka, o čemu će javnost biti informisana putem medija“, rekao je Simić.

Simić je apelovao na građane da poštuju osnovno pravilo samoizolacije, da ostanu kod kuće i smanje kontakte, te naglasio da nadležni organi kontrolišu lica u kućnoj izolaciji i sva lica koja ne poštuju mjere kućne izolacije biće propisno kažnjena.