Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš posjetio je danas Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” u Banja Luci, kojem je opština Prnjavor ove godine uplatila 5000KM kao vid podrške u radu.

Udruženje “Iskra” osnovano je 2014. godine, a 2016. godine uz pomoć sredstava prikupljenih humanitarnom akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima” izgrađena je Roditeljska kuća. Prva je ove vrste u Republici Srpskoj koja osim besplatnog smještaja, oboljeloj djeci i njihovim roditeljima pruža podršku, toplu porodičnu atmosferu i mjesto na kojem bar na trenutak mogu da zaborave na bolničko liječenje.

 Član Upravnog odbora Udruženja “Iskra” Vita Malešević, upravnica Roditeljske kuće Katica Kerez i sekretar Udruženja Andrea Pećanac iskazale su zahvalnost načelniku Tomašu i opštini Prnjavor za podršku i donirana sredstva, te istakle da ovakav humani gest trebaju slijediti i druge lokalne zajednice.

Opština Prnjavor izrazila je spremnost da i u narednom periodu pruža podršku Udruženju “Iskra” u ispunjavanju njegove jedinstvene misije.