U Centru za kulturu, povodom Dana opštine, sinoć je održana 15. Opštinska smotra folklora, u organizaciji SPKD “Prosvjete”. Mnogobrojnoj publici su se igrom i pjesmom predstavili članovi SPKD “Prosvjete”, gradskog KUD-a Pronija, KUD-a Svilen konac, KUD-a Červona kalena, ukrajinskog KUD-a “Taras Ševčenko “Prnjavor i KUD “Mladost” iz Pazove. Slavica Saltinac, predsjednik “Prosvjete”, istakla je da se “Prosvjeta” predstavila publici omladinskim i izvođačkim ansamblima.“Izvođački ansambl izveo je novu koreografiju koja nosi naziv “Pčinja”.

Izuzetno sam ponosna što je SPKD “Prosvjeta” Prnjavor organizator jedne ovakve manifestacije, jer je smotra folklora najposjećenija manifestacija upriličena povodom obilježavanja Dana opštine, u što smo se još jednom uvjerili jer je sala doma kulture bila mala za sve naše posjetioce” kazala je Slatinac. Doprinos smotri folklora dali su i članovi gradskog KUD-a “Pronija”, koji su pred publikom nasupali igrama iz Leskovca. “Ovo je za nas veoma značajan nastup, jer publici možemo predstaviti sve ono što mi radimo tokom godine” kazao je Ljubiša Sibinčić, predsjednik Pronije.

Članovi KUD-a  “Svilen konac” iz Naseobine lišnje na čijem čelu se nalazi Duško Jevtić, odigrali su Đurđevdanski uranak i Vlaške igre. Pored lokalnih kulturno umjetničkih društava, publici su se predstavili i gosti iz Stare Pazove, kojima je ovo drugo učešće na smotri folklora, a Marija Bursać, umjetnički rukovodilac starije dječije grupe “Mladost” iz Stare Pazove, istakla je da će im boravak u Prnjavoru ostati u lijepom sjećanju. “Igre i koreografija koje smo vidjeli na smotri folkora su raznovrsne i zaista nam je drago da smo bili dio jedne ovakve manifestacije, kazala je Bursać.

www.prnjavorlive.info